České šťastie neexistuje, tvrdí majster sveta Hlinka

Miroslav Hlinka.
Miroslav Hlinka. (Autor: TASR)
Sportnet|18. máj 2012 o 19:23

Hokejisti Česka sa skôr spoliehajú na taktiku. Povery o ich hokejovom šťastí sú vraj hlúposť.

info
Program MS:

SEMIFINÁLE, sobota 19. mája:

(Helsinki):

- Rusko - Fínsko (13.30)

- Slovensko - Česko (17.30)


FINÁLE/ O 3. MIESTO, nedeľa 20. mája:

o 3. miesto (15.00, Helsinki)

finále (19.00, Helsinki)

BRATISLAVA. Konečne ste nám priniesli trochu toho českého šťastia, vítali komentátori RTVS v štúdiu trénera Vladimíra Vůjtka po víťazstve nad Kanadou.

Česi majú v hokeji šťastie, zvyknú vravieť aj slovenskí fanúšikovia. I otrepaný slovenský vtip hovorí, že prvý český útok nastupuje v zložení Jágr, Štěstí, Náhoda.

„Ľudia im to prisúdili, lebo v dôležitých zápasoch mali kus šťastia. Šťastie môže byť iba športové, nie české. Majú proste dobrý tím,“ vraví majster sveta z Göteborgu Miroslav Hlinka, ktorý odohral i pár prípravných zápasov za českú reprezentáciu.

„Šťastie sa prikloní k tomu, kto mu ide naproti. Kto dá do hry viac srdca. Povestné české šťastie neexistuje. Aj my sme na MS v roku 2002 vyradili Švédov takým spôsobom, že brankár Lašák nastavil rukavicu a Švédi mu vpálili puk rovno do nej,“ dodal Hlinka.

Jeho bývalý spoluhráč Radoslav Hecl má podobný názor. „Českou doménou je skôr taktika, jednoducho to vedia.“

Posledné české víťazstvo nad Švédskom vo štvrťfinále MS určite nebolo šťastné. Švédi boli slabší v pohybe, robili chyby. Brankár Fasth nemal svoj deň, jeden gól padol po tom, čo za bránkou zle rozohral puk.

„Švédov som považoval za najlepší tím na šampionáte. Českí hráči však podali šikovný výkon, určili správnu stratégiu,“ vravel Hecl.

„Vyradili domácich Švédov, ktorí boli úplne neskutoční a mali dobre zložený tím,“ uzavrel Hlinka.


lf.jpg
Minimálne od zápasu Československo – Sovietsky zväz v roku 1969 vieme, že hokejové zápasy môžu byť aj spôsobom, ako sa vyrovnať so skutočnou i domnelou historickou nespravodlivosťou, píše Tomáš Gális.

Prístup ku všetkým komentárom nielen na sme.sk za 3,90 Eur mesačne. Kúpiť teraz

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»České šťastie neexistuje, tvrdí majster sveta Hlinka