Českú ligu predčasne ukončili. Nevypadol z nej nik a rozšírili počet účastníkov

Futbalisti Slavie Praha.
Futbalisti Slavie Praha. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. júl 2020 o 15:57

Titul ponechali Slavii Praha.

PRAHA. Najvyššia česká futbalová súťaž predčasne končí, taký je verdikt Ligovej futbalovej asociácie (LFA). Dôvodom je dvojtýždňová karanténa pre klub z Opavy, v ktorom sa objavil pozitívny test na koronavírus.

Skupinu o udržanie sa tak nemožno dokončiť, preto do II. ligy nezostúpi žiadny klub a určené nebude ani konečné poradie súťaže.

Nič to však nemení na tom, že Slavia Praha získala majstrovský titul a spolu s ňou sa do pohárovej Európy prebojovali aj Plzeň, Sparta Praha, Jablonec a Liberec. Informácie priniesol web iDnes.cz.

V ročníku 2020/2021 bude mať najvyššia česká futbalová súťaž 18 účastníkov, k šestnástke tímov z uplynulej sezóny sa pridajú dvaja najúspešnejší druholigisti - Pardubice a Zbrojovka Brno.

"Z pohľadu predpisov sme nemali inú možnosť, aj keď nám zostáva dohrať už len šesť zápasov. Nemôžeme uznať konečné poradie," vyhlásil podľa iDnes.cz šéf ligy Dušan Svoboda.

"Na túto situáciu sme boli pripravení a tie najzásadnejšie parametre môžeme určiť. Pohároví účastníci sú daní konečným poradím skupiny o titul a majstrom sa stala Slavia," doplnil.

Predčasný koniec sezóny padol vhod Opave, Karvinej a Příbramu, pretože jeden z týchto troch klubov by zostúpil priamo do nižšej súťaže priamo.

Smutní zostali v Dukle Praha, ktorá ako tretí tím II. ligy mala postúpiť s Pardubicami a Brnom, ale len v prípade, ak by sa dohrala prvoligová nadstavba o záchranu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Českú ligu predčasne ukončili. Nevypadol z nej nik a rozšírili počet účastníkov