Česi za MS zarobili asi sto miliónov, peniaze pôjdu na mládež

Česi na MS ťažili aj z vysokej návštevnosti. Vytvorili v nej nový rekord. A výrazný podiel mali aj slovenskí fanúšikovia.
Česi na MS ťažili aj z vysokej návštevnosti. Vytvorili v nej nový rekord. A výrazný podiel mali aj slovenskí fanúšikovia. (Autor: Ilustračné TASR)
SITA|21. máj 2015 o 09:18

Organizácia klapala skvele, oveľa lepšie, ako by ktokoľvek čakal, priznal v rozhovore pre český denník Sport prezident ČSLH Tomáš Král.

PRAHA. Hokejové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave boli úspešné, český hokej z nich bude profitovať aj finančne. Do pokladnice Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH) by mohlo pribudnúť až 100 miliónov korún.

"Organizácia klapala skvele, oveľa lepšie, ako by ktokoľvek čakal," priznal v rozhovore pre český denník Sport prezident ČSLH Tomáš Král.

"Nechcem to špecifikovať, lebo stále to nemáme všetko dopočítané. Ocitli sme sa vo fáze odhadu. Myslím si však, že číslo 100 miliónov korún je reálne."

V Česku majú o využití finančných prostriedkov jasno - chcú s nimi naložiť v prospech hokeja. Pôjdu predovšetkým na mládež.

"Naším dlhodobým cieľom je vychovávať hráčov konkurencieschopných v najvyššom možnom meradle. A to nám v Prahe predviedli Kanaďania," myslí si Král.

"Dnes a denne sa musí myslieť na mládežnícky rozvoj. Výnos zo šampionátu jednoznačne poputuje na ešte väčšie skvalitnenie naštartovaných programov. Je nepochybné, že úroveň hráčov je potrebné zvyšovať."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Česi za MS zarobili asi sto miliónov, peniaze pôjdu na mládež