Budimírske ihrisko nemá konkurenciu v okrese

Veľká slávnosť. Predseda TJ Družstevník Marek Kicko (vľavo) a Radovan Čarný slávnostne otvárajú nové ihrisko.
Veľká slávnosť. Predseda TJ Družstevník Marek Kicko (vľavo) a Radovan Čarný slávnostne otvárajú nové ihrisko. (Autor: Foto: Vladimír Wantruba)
Sportnet|6. okt 2010 o 00:00

Ani jeden z účastníkov Oblastného futbalového zväzu Košice-okolie sa nemôže pochváliť takým ihriskom, aké je momentálne v Budimíre.

Účastník II. triedy okresných futbalových majstrovstiev sa po rokoch čakania dočkal veľmi kvalitného ihriska s umelým zavlažovaním, čo je doslova rarita v nižších futbalových súťažiach.

BUDIMÍR. Nie div, že celá futbalová rodina na čele s predsedom TJ Družstevník Budimír Marekom Kickom, ale aj starosta obce Radovan Čarný sú na svoje ihrisko patrične hrdí. Úprava hracej plochy aj samotného okolia trvala aj kvôli ekonomickej kríze dlhšie, ako si všetci predstavovali, avšak pohľad na zrekonštruovaný areál ich v týchto dňoch napĺňa spokojnosťou. Nové ihrisko si hráči nevedia vynachváliť a šetria si ho na majstrovské zápasy. Má rozmery 105x65 m a je radosť na ňom hrať, čo dokazuje aj posilnený Budimír v II. triede okresnej súťaži, ktorý je na čele tabuľky.

Kilometer potrubia pod trávnikom

"Jeden rok je suchý, druhý zase prehnane mokrý a nedá sa pripraviť ihrisko tak, aby sa mohol hrať futbal na kvalitnom trávniku. Raz bolo ihrisko tvrdé a trávnik žltý, inokedy zase premočené. Aj preto sme si povedali, že pokiaľ budeme hraciu plochu rekonštruovať, potrebujeme mať aj vhodné zavlažovanie. Samotný trávnik nie je lacná záležitosť, preto sa mu musí venovať aj patričná starostlivosť. Na druhej strane vám žiadna firma neurobí osev trávnika, ak by nemala garanciu, že pokiaľ príde obdobie sucha, trávnik sa bude dať umelo zavlažovať. Máme vlastný zdroj vody, pod trávnikom je asi kilometer potrubia, asi dva kilometre káblov a trinásť trysiek na zavlažovanie. Všetko ide cez počítač, ktorý vyhodnocuje potrebu polievania. Náš systém patrí medzi tie najmodernejšie a sme na to dostatočne hrdí," hovorí starosta obce R. Čarný. Spokojnosť neskrýva ani predseda klubu M. Kicko, ktorý priznáva, že táto hracia plocha je momentálne ich srdcovou záležitosťou. "Tento areál sme prevzali po našich predkoch a pre ďalšie pokolenia by sme rovnako chceli niečo pekné zanechať. Budimír ešte nehral inú ako okresnú súťaž, preto by sme chceli v najbližšom období postúpiť. Prvý krok k tomu bolo vybudovanie novej hracej plochy, druhý už výkony našich hráčov. Na druhej strane nebyť pomoci spoločnosti, ktorá v našom susedstve postavila svoje logistické centrum, tak si neviem predstaviť našu rekonštrukciu ihriska. Pomohli nám nielen mechanizmami, ale postavili aj oporný múr od hlavnej cesty. Sme dostatočne hrdí na svoj štadión a verím, že čoskoro si na ňom zahráme v krajských súťažiach," dodal M. Kicka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Budimírske ihrisko nemá konkurenciu v okrese