Brejčák bol smoliarom východniarskeho derby

Kvalitné derby. Popradčania v ňom opäť nemali šťastie.
Kvalitné derby. Popradčania v ňom opäť nemali šťastie. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|9. jan 2014 o 00:00

Smutným „hrdinom“ utorňajšieho východniarskeho hokejového derby bol popradský obranca Daniel Brejčák.

Mal totiž namočené prsty v dvoch kľúčových momentoch stretnutia.

POPRAD. V 51. minúte za stavu 1:1 skóroval počas vlastného oslabenia kapitán Popradu Arne Kroták, no hlavný rozhodca Daniel Konc gól pre kontakt útočiaceho hráča s brankárom Košíc neuznal. Tým hráčom bol práve Brejčák.

„Na modrej čiare sme získali puk, snažil som sa stiahnuť Arnemu nejakého hráča, tak som šliapal ku bráne. Myslel som si, že to bude zakončovať strieľanou prihrávkou. Keď som videl, že to ide riešiť individuálne, stočil som sa a vtedy som pocítil kontakt s hosťujúcim brankárom. Podľa mňa stál pred bránkoviskom, rozhodca však rozhodol inak,“ opísal zo svojho pohľadu hraničnú situáciu popradský zadák.

V hokeji sa to stáva

V druhej minúte predĺženia sa dostal puk k nekrytému Jenčíkovi, ktorý rozhodol po tom, ako sa ten nešťastne poodrážal od Brejčáka k brankárovi Sidorovi a následne až k voľnému košickému strelcovi.

„Po prihrávke od košického obrancu sa puk odrazil odo mňa rovno k voľnému Jenčíkovi, ktorý to dával do prázdnej bránky. Je to smola, ale aj to sa v hokeji stáva,“ snažil sa to brať s úsmevom nešťastník zaujímavého súboja.

Stále striedajú kolísavé výkony

Napriek najtesnejšej prehre predviedli kamzíci kvalitný výkon, čo po stretnutí ocenili aj popradskí diváci.

„Myslím si, že bodík s Košicami je pekný, lebo každý, kto sa v hokeji trochu vyzná, vidí, aký je to kvalitný tím. Výborne bránia, dodržiavajú všetko, čo majú a čakajú na naše chyby, ktoré sme urobili a z toho padli góly. Proti Zvolenu sme dodržiavali, čo nám tréner povedal. V Žiline to bolo úplne opačne. Tam nebola vôbec žiadna snaha, akoby sme boli všetci po diskotéke. Po dobrom výsledku príde vždy nejaké uspokojenie a naopak. Akoby sa nám na našom ihrisku hralo lepšie,“ poznamenal Brejčák.

Zajtra sa kamzíci predstavia na „horúcom“ ľade pod Zoborom. „V Nitre musíme hrať pozorne v obrane a minimálne tak dobre ako naposledy proti Košiciam. Domáci na nás určite vybehnú, je tam búrlivá atmosféra. Jedine stopercentný výkon nám môže zabezpečiť dobrý výsledok. Kto urobí menej chýb, ten bude úspešný,“ uzavrel Daniel Brejčák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brejčák bol smoliarom východniarskeho derby