Brankár Janus v All stars turnaja

Sportnet|7. jan 2009 o 00:00

OTTAWA. Štvrté miesto, teda historicky druhý výrazný úspech po deviatich rokoch, zdobí slovenskú hokejovú reprezentáciu. V zápase o bronz síce

prehrala s Ruskom 2:5, ale na rozdiel od vysokej prehry zo základnej skupiny bola veľkému favoritovi dôstojným súperom. Zápas bol prakticky vyrovnaný a Rusi rozhodli vo fáze, keď herne dominovali Slováci. Tým napokon chýbal jeden šampionátový krok, aby napodobnili senzáciu mužstva z roku 1999. Bronz z Winnipegu má nielen kanadskú paralelu, ale aj spojitosť s vtedajším trénerom Jánom Filcom, ktorý teraz ako funkcionár inicioval extraligový projekt prípravy mladej reprezentácie.

Brankár slovenskej hokejovej reprezentácie Jaroslav Janus sa dostal na šampionáte v Kanade do All stars výberu, ktorý určili zástupcovia médií. Podľa direktoriátu sa stal najlepším brankárom turnaja Švéd Jacob Markström, najlepším obrancom jeho krajan Erik Karlsson a útočníkom Kanaďan John Tavares. Na šampionáte v Kanade videlo 31 zápasov 453 282 divákov, čím sa stal najnavštevovanejším v tejto kategórii v histórii. Priemerne videlo jeden duel 14 622 fanúšikov. Duel o zlato si pozrelo rekordných 20 380 divákov, čo je najväčšia návšteva v histórii IIHF na krytom štadióne.

All stars MS do 20 rokov: Jaroslav Janus (SR) - P. K. Subban (Kan.), Erik Karlsson (Švéd.) - John Tavares, Cody Hodgson (obaja Kan.), Nikita Filatov (Rus.).

Najužitočnejší hráč: John Tavares (Kan.).

Najlepší brankár: Jacob Markström (Švéd.).

Najlepší obranca: Erik Karlsson (Švéd.).

Najlepší útočník: John Tavares (Kan.).

Najlepší strelci: 1. John Tavares (Kan.) a Nikita Filatov (Rus.) po 8 gólov, 3. Tomáš Tatar (SR) 7.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brankár Janus v All stars turnaja