Boltun by na druhý pokus so šancou naložil inak

Radosť z premiérového gólu. P. Boltun v extralige prvýkrát skóroval proti Trenčínu.
Radosť z premiérového gólu. P. Boltun v extralige prvýkrát skóroval proti Trenčínu. (Autor: sita)
Sportnet|18. apr 2013 o 00:00

Michalovčan Peter Boltun má za sebou sezónu vyšperkovanú extraligovým striebrom. Jeho budúcnosť v Košiciach je otvorená.

Peter Boltun má za sebou vydarenú sezónu vyšperkovanú extraligovým striebrom. Finálová prehra ho stále máta, jeho budúcnosť v Košiciach je otvorená.

MICHALOVCE. Práve skončená sezóna bola pre michalovský hokej mimoriadne úspešná.

Tamojší seniorský celok Dukly skončil v prvej lige na výbornom druhom mieste, pred necelým týždňom získala na MS I. divízie v Nórsku bronzovú medailu slovenská reprezentantka Lenka Čurmová, nuž a v pondelok sa s Košicami vicemajstrom Slovenska stal Peter Boltun.

Ten aj napriek finálovej prehre so Zvolenom dosiahol najväčší úspech vo svojej doterajšej kariére.

Pred očami ju má stále

Michalovský rodák nastúpil vo finálovej sérii v posledných troch dueloch, a to dokonca v druhom košickom útoku.

Ani v jednom súboji nebodoval, ale v poslednom mal ku gólu poriadne blízko. Za stavu 1:0 pre HC v dobrej pozícii neuspel, a čo bolo ešte horšie, jeho tím o pár minút neskôr inkasoval vyrovnávajúci gól.

„Stále nad tou šancou rozmýšľam. Veľmi ma mrzí, ak by som bol skóroval, ušli by sme Zvolenu na dva góly. Keby som mal takú príležitosť opäť, určite by som zakončoval skôr,“ vrátil sa k nešťastnému momentu P. Boltun, ktorého finálová porážka 1:4 na zápasy štve ešte stále.

„Ešte to neprebolelo, nejaký čas to sklamanie určite potrvá. Prehrať vo finále totiž nikdy nie je príjemné.“

Podľa 20-ročného útočníka v boji o zlato rozhodla domáca prehra Košíc v treťom dueli. „Doma zápasy nemožno prehrávať. V sérii sme prehrávali už 0:3, a to sa proti takému silnému súperovi ako je Zvolen ťažko otáča.“

Nastúpil za štyri tímy

Sezóna 2012/13 bola pre P. Boltuna prvou, v ktorej vážnejšie „nakukol“ do seniorského hokeja.

Vlani si pripísal niekoľko štartov za materský celok v prvej lige a teraz sa dočkal aj extraligového debutu.

Ročník začal v drese HK Orange 20 (odohral zaň 19 zápasov/0 gólov+2 asistencie) a ukončil ho v košickom A-mužstve (24 zápasov/2 góly+5 asistencií). Popritom hrával za juniorov HC (12/5+7) a mužov Bardejova (3/0+0).

„Bola to veľmi dlhá a náročná sezóna, ale vydarená. Neveril som, že dostanem toľko príležitostí v košickom áčku, a ani sa mi nesnívalo o tom, že si zahrám vo finále extraligy,“ pokračoval mladý center, ktorý má vo svojej zbierke okrem čerstvého striebra aj tri dorastenecké a dva juniorské tituly s Košicami.

V týchto dňoch bude P. Boltun oddychovať doma v Michalovciach a čochvíľa sa začne pripravovať na novú sezónu.

„Zmluva v Košiciach sa mi teraz končí, s vedením sa ešte len budeme rozprávať o mojom zotrvaní v klube. Takže teraz ešte neviem, kde budem hrať v ďalšom ročníku,“ uzavrel debatu.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Boltun by na druhý pokus so šancou naložil inak