Bolo rozumné neznásilňovať poslanie futbalu

Presadí sa?. Príchod Digoňa by mal tiež pomôcť zlepšiť koncovku.
Presadí sa?. Príchod Digoňa by mal tiež pomôcť zlepšiť koncovku. (Autor: judy)
Sportnet|19. mar 2010 o 00:00

Dosť dlho to vyzeralo na to, že jarnú ouvertúru si futbalisti MFK Košice B odkrútia proti Vranovu. Lenže počasie sa postavilo na zadné a zabránilo otváraciemu duelu.

Samotní hráči toto rozhodnutie privítali, keďže terén na ličartovskom ihrisku bol zľadovatený a hrozilo zranenie. Bolo by zbytočné znásilňovať futbal až do takejto miery a okrem toho, náhradných termínov je dostatok.

KOŠICE. Takže nabudenosť futbalistov sa predĺžila, s o to väčším elánom sa hotujú vyrukovať tento víkend na ihrisko v Prešove.

S áčkarmi si veria

Postavenie susedov je diametrálne odlišné. Kým juniori Tatrana vedú pelotón (tabuľku skresľuje fakt, že naposledy sa hrali len dve merania síl), naši sú namočení v pásme zostupu. Nastúpia však na súboj - ako sa povie - s čistými kartami, kým hostitelia museli prehltnúť trpkú pilulku v podobe hladkej porážky s béčkom Podbrezovej. "Zápas by mohol byť kvalitný, lebo oba tímy nastúpia posilnení o áčkarov," nechal sa počuť Roman Šimko. Jeden z najskúsenejších členov MFK B poznamenal, že sa už teší na tento zápas, lebo si ani nepamätá, kedy naposledy absolvoval takú dlhú zimnú prípravu. Košičania majú informácie, že duel by mal byť na umelej tráve. Práve na takom povrchu aj trénujú, na ličartovskom ihrisku boli iba sporadicky. "Súťažne sa na ňom objavíme až proti Moldave. Máme teda pár dní na to, aby sme si zvykli na iný povrch." Začiatok odvety majú zverenci trénera Bohumila Andrejka naozaj hustý. "V prípade, ak prídu chlapci z corgoňligového mužstva, tak si môžeme veriť."

Strata nie je priepastná

V radoch rezervistov nevládne žiadna obava z nelichotivého postavenia. Nič iné im ani nezostáva, pokiaľ sa chcú udržať v II. lige. Navyše ani strata nie je taká, že by sa nedala preklenúť. Záležať bude na konsolidácii kádra a na tom, ako zrelší (okrem Šimka aj Adam či Smrek) potiahnu mladších. Ostrieľanému matadorovi sa pozdáva doplnenie súpisky o mladíkov. "Ich materský tím má líderské postavenie, ukazujú herný potenciál a to je dobré pre budúcnosť. Chcú sa popasovať o šancu prebojovať sa do áčka, majú teda dostatok motivácie." Predtým bola Achillovou pätou koncovka. Šancí si mužstvo nevypracovalo nadmieru, ale ak sa aj vyskytli, neraz sa skončili planým zakončením. Bude to v druhej časti ročníka lepšie? "Sľubne sa ukazuje Digoň, góly v príprave dával Mišič, škoda, že sa zranil. Celkom solídnu formu v koncovke naznačil i Pačinda. Takže azda sa nájdu jednotlivci, ktorí sa vo finálnej fáze nestratia. Počas tréningov sme sa zamerali na túto dôležitú činnosť, pôjde len o to, aby sme to zúročili v majstrákoch. Určite svojou kvalitou máme na to, aby sme sa vyškriabali v tabuľke vyššiem než sme," pripomenul R. Šimko.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bolo rozumné neznásilňovať poslanie futbalu