Bez Kovaľčuka bol Petrohrad silnejší, myslí si hráč súpera

Iľja Kovaľčuk zrejme po sezóne z SKA Petrohrad odíde.
Iľja Kovaľčuk zrejme po sezóne z SKA Petrohrad odíde. (Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|1. mar 2016 o 21:02

Tréner Petrohradu vyradil po prehratom prvom zápase play off s Jaroslavľom zo zostavy hviezdneho kapitána a mužstvo odvtedy víťazí.

BRATISLAVA. Budúcnosť ruského reprezentanta Iľju Kovaľčuka v tíme obhajcu Gagarinovho pohára SKA Petrohrad je stále neistá.

Tréner Sergej Zubov vyradil kapitána tímu zo zostavy po prehre 2:3 pp v prvom zápase série 1. kola play off v Jaroslavli.

Odvtedy Petrohrad bez Kovaľčuka víťazí. Tím SKA v ďalších súbojoch vyhral 3:2, 3:0, 1:0, 2:0 a postúpil do druhého kola.

Trénuje individuálne

Podľa Sovietskeho Sportu 32-ročný útočník aj včera trénoval na zimnom štadióne individuálne a novinárom odkázal, že o svojej situácii v klube prehovorí až po skončení série play off.

Kovaľčuk naposledy hral v prvom zápase série 1. kola play off v Jaroslavli.

„Nepátrali sme po histórii SKA a Kovaľčuka,“ cituje portál R-Sport útočníka Jaroslavľa Andreja Loktionova.

„Povedali nám, aby sme tomu nevenovali pozornosť a sústredili sa na hokej. Či bol SKA od druhého zápasu silnejší? No, ak tím začal víťaziť, tak asi bol silnejší. Iľjovi chcem zaželať veľa trpezlivosti a nech sa mu darí. Nepoznám detaily, no verím, že sa vráti a bude hrať dobre.“

V ďalšej sezóne asi odíde

Kovaľčuk sa šokujúco vrátil z NHL v lete 2013, hoci mal zmluvu s New Jersey Devils.

S Petrohradom podpísal štvorročný kontrakt, ktorý mu vyprší na jar 2017. Podľa ruských zdrojov mal ročný plat 10,3 milióna dolárov.

V tejto sezóne už zostane v klube SKA, no v ďalšej by ho mohol opustiť. Spomínajú sa bohaté ruské kluby CSKA Moskva a Ufa, nie je vylúčený ani návrat do NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Bez Kovaľčuka bol Petrohrad silnejší, myslí si hráč súpera