Baťka prekvapujúco do Dolného Kubína

Málokto by tipoval, že Michal Baťka si vyberie Dolný Kubín.
Málokto by tipoval, že Michal Baťka si vyberie Dolný Kubín. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|17. júl 2009 o 00:00

Po vypadnutí basketbalistov Slávie TU Košice z extraligy bolo jasné, že talentovaný Michal Baťka sa s klubom rozlúči. Čakalo sa, či nádejný pivot zamieri do zahraničia, alebo ostane na Slovensku. Dnes už je všetko uzavreté, a to veľmi prekvapujúco.

Málokto čakal, že jeho novým pôsobiskom bude Dolný Kubín.

KOŠICE. Baťka už s Kubínom podpísal zmluvu. Všeobecne sa predpokladalo, že poputuje do lepšieho klubu než do toho, ktorý hral posledné dva roky iba o záchranu. Súperil o ňu práve s Košicami.

Zvolil postupnú cestu

"Možno je to pre košických fanúšikov prekvapenie, ale život je už taký. My sme vypadli, tak som sa musel poobzerať inde. Kubín mi vyhovel vo všetkom, tak sme sa dohodli," uviedol M. Baťka. Predsa však na rovinu - nemal vzhľadom na to, že bol považovaný za jedného z najlepších mladých hráčov extraligy, vyššie ambície? "Minulú sezónu som hrával v Košiciach veľa, vlastne stále, až kým som sa nevyfauloval. Teraz sa chcem ešte presvedčiť, že viem hrať basketbal aj niekde inde ako v Košiciach, a to v klube, kde by som dostával tiež dostatok šancí."

Dvadsaťdvaročný mladík teda nechce nič uponáhľať, na väčší prestup si radšej chce počkať, keď bude vyzretejší. "Možno by som to mohol risknúť, ale ja som si zvolil takúto cestu. Chcem odohrať ešte jednu sezónu v tíme, kde budem v pozícii lídra. Potrebujem hrať a ešte nazbierať skúsenosti aj mimo domova. Po roku v Kubíne sa potom uvidí."

Dúfa, že už nie o záchranu

Vyše dvojmetrový basketbalista si myslí, že Kubínčania tento rok nemusia byť odkázaní znovu len na boj na chvoste tabuľky. "Podľa môjho názoru bude v nadchádzajúcej sezóne 4 - 5 mužstiev lepších a ostatné budú vyrovnané a budú sa biť o play-off. Do tohto boja by mal zasiahnuť aj Kubín a ja verím, že úspešne," potvrdzuje M. Baťka, že po dvoch rokoch pod tlakom boja o záchranu v Košiciach by už niečo podobné zažiť nechcel i na Orave. "To už naozaj nie. Je to deprimujúce na psychiku, keď vypadávate. Teraz chcem pomôcť môjmu novému mužstvo k vyšším priečkam."

Na rivalitu nehľadí

Zaujímavosťou tohto prestupu je skutočnosť, že Košičan ide do klubu, ktorý bol v posledných dvoch rokoch najväčším rivalom technikov. "To je šport. Kubínčania sa boli na mňa pozrieť, aj keď som hral baráž v Chorvátsku a aj kluby majú dobré vzťahy, takže nebol problém sa dohodnúť," odmieta Baťka nejakú nevraživosť medzi oboma tábormi len preto, že oba tímy zvádzali na palubovke neľútostné zápasy o holú existenciu. "Určite o žiadnej nevraživosti sa nedá hovoriť. Ja na také niečo nehľadím, chcem len napredovať, mám svoje ciele. Žiaľ, v Košiciach sme extraligu neudržali, inak by aj pre mňa bolo najlepšie ostať doma. Teraz sa budem snažiť prepracovať postupne čím vyššie, ale človek nikdy nevie, možno Košice po roku do najvyššej súťaže postúpia späť a ja sa vrátim," nevylučuje, že ešte košický dres na seba niekedy v budúcnosti navlečie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Baťka prekvapujúco do Dolného Kubína