Bašista nahnevaný na rozhodcu, nepripúšťal si však Šimkov scenár

Sportnet|20. aug 2007 o 00:00

Košice - Krušné chvíľky nastali pre Košičanov od 67. minúty zápasu v Petržalke. Červenú kartu totiž videl stopér MFK Peter Bašista."Remíza na

Košice - Krušné chvíľky nastali pre Košičanov od 67. minúty zápasu v Petržalke. Červenú kartu totiž videl stopér MFK Peter Bašista.

"Remíza na petržalskej pôde nás veľmi teší. Do zápasu sme išli s tým, aby sme neprehrali, čo sa nám aj podarilo. Čo sa týka samotného priebehu zápasu, tak to, čo predviedol rozhodca Samotný, bola jedna katastrofa. Tlačil domácich k tomu, aby nás zlomili. Smutné je, že nikto s tým nič nerobí. Ťažko hodnotiť moje vylúčenie, no zdá sa mi veľmi prísne. Nebol to zákrok na červenú kartu," povedal Peter Bašista. Pochopiteľne, pri vylúčení košického obrancu sme sa bližšie pristavili. "Bol to súboj asi meter pred šestnástkou. Fodrek si dal trochu dlhšiu loptu. Obaja sme sa rukami držali. Fodrek si na mňa ľahol na rozhodca mu to zožral. Rátal som maximálne so žltou kartou, rozhodca mi hneď ukázal červenú. Na druhej strane o to je náš bod cennejší. Vybojovali sme ho napriek nepriazni rozhodcu." Hráči MFK vydreli bod na petržalskom ihrisku a dôvod na oslavu mal i Peter Bašista, ktorý zápas nedohral. "Chlapcom sa chcem poďakovať, že napriek môjmu vylúčeniu uhrali remízu. Blahoželám im a držím im palce aj proti Slovanu, lebo na tento zápas určite nenastúpim."

Košičania teda nedohrali ani druhý zápas po sebe na ihrisku súpera s plným počtom hráčov. V Zlatých Moravciach musel predčasne pod sprchy v 69. minúte Roman Šimko. MFK vtedy viedol 1:0. Ako je známe nakoniec neustál tlak a po dvoch góloch v závere prehral 1:2. V Petržalke išiel ešte o dve minúty skôr do šatne P. Bašista. Spomenuli ste si vtedy na Romana Šimka? Neobávali ste sa, že sa zopakuje podobný scenár a z hlavného mesta sa vrátite naprázdno? "Teraz to bolo o to horšie, že stav bol 0:0, takže domácim stačil jeden gól. Prišiel som do šatne a som si spomenul na Romana, no nepripúšťal som si, že by nás domáci teraz zlomili. Bol som však veľmi nervózny. Chodil som okolo stola v šatni a pri každom väčšom vzruchu, keď už ľudia takmer kričali gól, som tŕpol. Keď prišli chalani do šatne a výsledok sa nezmenil, tak som sa veľmi potešil," priznal P. Bašista.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bašista nahnevaný na rozhodcu, nepripúšťal si však Šimkov scenár