Bartečko sa bude opäť pripravovať s Kežmarkom

Sportnet|7. aug 2008 o 00:00

Bývalý slovenský hokejový reprezentant Ľuboš Bartečko priznal záujem klubov z NHL, zostane však vo švédskej Lulee, ale nový súťažný ročník tradične

opäť začne na Slovensku.

KEŽMAROK. Podľa slov hlavného trénera Kežmarku Vladimíra Klingu sa bude s jeho zverencami pripravovať od konca augusta. O služby 31-ročného rodáka spod Tatier údajne v závere sezóny prejavili záujem kluby NHL. Majster sveta z MS 2002 v Göteborgu a vicemajster sveta z MS 2000 v Petrohrade by sa však mal v polovici októbra vrátiť späť do Švédska.

Nemá ponuku z NHL

"S agentom Miroslavom Michálkom som sa rozprával aj o NHL, ale netreba sa znepokojovať. Žiadna konkrétna ponuka už dlho neprišla, podľa všetkého sa na jeseň vrátim do Švédska," povedal ešte v júni pre švédske médiá Bartečko. Účastník štyroch majstrovstiev sveta a dvoch zimných olympiád, ktorý sa do Kežmarku vráti koncom leta zo St. Louis, kde v súčasnosti býva. "Bartečko sa pred začiatkom novej sezóny chce vrátiť na Slovensko a v polovici októbra plánuje opäť odísť do Švédska," vysvetlil Klinga dôvody, prečo sa Bartečko bude znovu pripravovať s hráčmi svojho materského klubu. Bývalý osemdesiatnásobný reprezentant Slovenska a autor 15 reprezentačných gólov posledné tri súťažné ročníky začal pravidelne v slovenskej extralige. Dvakrát v úvodných kolách Slovnaft extraligy posilnil hokejistov Popradu a v uplynulej sezóne 2007/2008 pomáhal rodákom v Kežmarku. Rovnaký model by mal zvoliť aj tento rok. Ľuboš Bartečko má stále platnú zmluvu s Luleou, kde pred dvoma rokmi podpísal trojročnú dohodu, ktorá každú sezónu začala platiť od októbra daného roka. Tridsaťjedenročný Kežmarčan doteraz v drese švédskeho klubu odohral 142 stretnutí, v ktorých dal 52 gólov a na ďalších 74 prihral.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartečko sa bude opäť pripravovať s Kežmarkom