Barcelona sa chce naladiť pred El Clásicom

Andres Iniesta.
Andres Iniesta. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|1. okt 2012 o 18:43

Hráči Benficy Lisabon sa pokúsia v utorok prerušiť zlú domácu sériu v zápase s Barcelonou. Nad španielskym klubom doma nevyhrali tridsať rokov.

BRATISLAVA. Barcelonskí futbalisti bezpečne vedú španielsku ligu. Vyhrali všetkých šesť zápasov a pred Realom Madrid majú osembodový náskok.

Slávnemu klubu zatiaľ vychádza všetko podľa predstáv, čo by chcel potvrdiť aj v Lige majstrov.

V prvom kole sa zverenci trénera Tita Vilanovu až nečakane dlho trápili so Spartakom Moskva.

Ruský klub dve tretiny zápasu dobre bránil a po rýchlych protiútokoch dokázal dvakrát skórovať. Domáci dvakrát prehrávali a duel otáčali na 3:2 až v úplnom závere.

Zápas otočili aj v lige

„Spartak hral výborne. Možno je dobré, že sme takýto zápas zažili hneď na začiatku Ligy majstrov. Museli sme sa vyrovnať s ich veľmi dobrou obranou a rýchlymi útočníkmi,“ hovoril pred dvoma týždňami Lionel Messi.

Otočiť zápas sa podarilo Barcelone aj cez víkend v lige. V Seville už dokonca prehrávala 0:2, stav však napokon otočila na 3:2.

Asi aj Iniesta i Puyol

Pozitívom pre Kataláncov je aj to, že sa do zostavy po zraneniach vracajú Andres Iniesta a Carles Puyol.

Hlavne návrat stopéra Puyola by tímu dosť pomohol. V obrane musia tréneri v poslednom čase dosť improvizovať, keďže zranený je aj Gerard Piqué.

Vilanova povedal španielskym médiám, že hrať by mali v zápase obaja, aj keď ich priestor bude limitovaný.

Celý duel asi neodohrá ani špílmacher Xavi, ktorý bol v poslednom čase najviac vyťažovaný.

„Zápas v Lisabone je pre nás veľmi dôležitý. Určite tam ideme vyhrať. Benfica má výborný tím, o čom svedčí, že vlani vo štvrťfinále Ligy majstrov zdolala aj neskorších víťazov z Chelsea. Musíme si dávať pozor,“ dodal kouč FCB.

Pre barcelonských futbalistov je utorkový zápas aj testom pred víkendovým El Clásicom, v ktorom majú čo Realu vracať. Posledný ich vzájomný zápas vyhrali Madridčania 2:1.

Španielov nezdolali tridsať rokov

Futbalisti Benficy Lisabon sú však doma odhodlaní zabojovať o výhru. Špecifický zápas čaká aj z toho hľadiska, že žiadny španielsky tím doma nezdolali počas tridsiatich rokov.

Portugalci by radi nadviazali na vlaňajší ročník Ligy majstrov, keď vypadli v spomínanom štvrťfinále s Chelsea.

Predtým napríklad dvakrát remizovali s Manchesterom United či vyradili bohatý Zenit Petrohrad. Benfica vstúpila do Ligy majstrov remízou 0:0 na trávniku Celticu, v lige je však podobne suverénna ako Barcelona.

ico

Utorkový program

E-skupina: Juventus Turín - Šachtar Doneck, FC Nordsjaelland - Chelsea,F-skupina: Valencia - OSC Lille, BATE Borisov - Bayern Mníchov, G-skupina: Spartak Moskva - Celtic (18.00 SELČ), Benfica Lisabon - FC Barcelona (Prima Cool), H-skupina: CFR Kluž - Manchester United, Galatasaray - Sporting Braga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Barcelona sa chce naladiť pred El Clásicom