Banská Bystrica v presilovkách otočila proti Popradu

Na snímke sprava Brock Higgs (Banská Bystrica) a Vladislav Fokin (Poprad).
Na snímke sprava Brock Higgs (Banská Bystrica) a Vladislav Fokin (Poprad). (Autor: TASR)
TASR|24. feb 2017 o 20:15

Hokejisti spod Tatier viedli o gól, o dva potom prehrali.

BANSKÁ BYSTRICA. Zápasová štatistika naznačovala, že domáci to nebudú mať jednoduché, aj keď ich tabuľkové postavenie predurčovalo za favorita.

Na ľade sa prognóza potvrdila, no "barani" si mohli za to sami. Prvú tretinu vlažne prekorčuľovali a aj preto prehrávali.

V 12. minúte po chybe Sedláka využil samostatný nájazd Murček a "kamzíci" so svojím pohybom boli väčšinou v osobných súbojoch neustále o krok vpred.

Viedli aj 2:1

V druhej tretine počiatočný nápor priniesol domácim vyrovnanie, keď v 22. minúte po strele Sersena a nahrávke od Skalického sa presadil pred bránkou Bortňák.

V druhej prestávke však boli "kamzíci" predsa len veselší, v 38. minúte pri hre štyroch na štyroch Bacashihuu prekonal Svitana a hostia boli na najlepšej ceste prerušiť osemzápasovú víťaznú sériu domácich.

Podstatné na vývoji skóre boli presilovky, "barani" ju mali od 6. minúty k dispozícíí 97 sekúnd s formátom piatich na troch, od 30. rovnakú výhodu o dvoch hráčov trvajúcu 40 sekúnd premárnili hostia.

V 37. minúte sa už rysovala takáto presilovka zasa domácim, mala trvať až 105 sekúnd, no po deviatich ju prerušilo vylúčenie Higgsa a vznikla z toho už len výhoda štyroch na troch.

Skórovali už len domáci

Do tretej tretiny vstúpili "barani" s presilovkou piatich na troch a mali na ňu k dispozícii 106 sekúnd.

Premenili ju za 35 sekúnd, presadil sa zblízka Higgs a začalo sa odznova.

V následnej presilovke piatich na štyroch sa v 42. minúte puk po strele Maioneho odrazil od zadného plexiskla a Rosandič sa pohotovo postaral o bleskový obrat v skóre.

V domácom tíme si po dlhom čase bez predchádzajúcej zápasovej praxe zahral aj obranca Ivan Majeský, podstatnejšie však boli pre "baranov" až tri góly z troch presiloviek, hostia v tejto štatistike vyšli naprázdno a aj preto prehrali.

Vytúžené vyrovnanie im nepriniesla ani záverečná power play 70 sekúnd pred koncom, ba naopak, osem sekúnd pred koncom stanovil konečný výsledok do prázdnej bránky Skalický.

Štatistika

HCď05 iClinic B. Bystrica - HK Poprad 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Góly: 22. Bortňák (Skalický, Sersen), 41. Higgs (Maione,Sersen), 42. Rosandič (Maione), 60. Skalický (Hickmott) - 12. Murček,38. Svitana (Dinda).

Rozhodovali: D. Konc, Valach - Holienka, Kollár,

vylúčení: 7:8, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0,

2788 divákov

Zostavy:

HCď05 iClinic B. Bystrica: Bacashihua - Sedlák, Maione, Kubka,Sersen, Carlsson, Mihálik, Majeský, Rosandič - Buc, Higgs, Hickmott- Lamper, Češík, Matoušek - Kafka, Tamáši, Andrisík - Belluš,Bortňák, Skalický

HK Poprad: Fokin - Fabian, Suchý, Pokovič, Davydov, Dinda,Guliajev, Ježek, Abramov - Svitana, Mlynarovič, Štrauch - Paločko,Zagrapan, Lichanec - Hvila, Bjalončík, Henderson - Bondra, Murček,Troliga

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Banská Bystrica v presilovkách otočila proti Popradu