Ani cudzina, ani Slovan, Rudolf Huna naďalej v Košiciach!

Ostáva. Rudolf Huna podpísal s HC jednoročný kontrakt.
Ostáva. Rudolf Huna podpísal s HC jednoročný kontrakt. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|2. jún 2009 o 00:00

Najproduktívnejší hokejista HC Košice v uplynulej sezóne Rudol Huna ostáva v klube, s ktorým získal majstrovský titul. Útočník, ktorý v extraligovom ročníku 2009/2010 nazbieral 90 kanadských bodov, sa rozhodol aj v ďalšom roku pokračovať v kariére v košic

kom drese. Pritom záujem o jeho služby bol aj v zahraničí či v bratislavskom Slovane.


KOŠICE. V kariére ešte takú vydarenú sezónu nemal. Krídelník Rudolf Huna nastrieľal 40 gólov, pridal 50 asistencií, takéto štatistiky upútajú manažérov zakaždým. Po sezóne, v ktore bol jedným z lídrov zlatého tímu HC, sa často spomínal jeho odchod. Ani samotný hráč netajil, že by to rád skúsil v zahraničí. No dodal, že nie za každú cenu, že prijme len vyslovene lukratívny kontrakt z kvalitnej ligy. V súvislosti s Rudom sa spomínalo Rusko aj Česko. No kluby sa momentálne s podpisovaním kontraktov neponáhľajú. A Huna bol s vedením HC dohodnutý, že do konca mája sa vyjadrí, či má záujem zotrvať v Košiciach.

Jednoročný kontrakt

"S Hunom sme boli v kontakte celý mesiac máj. Tak, ako sme sa dohodli, vyjadril sa do stanoveného termínu. Prvého júna sme to uzavreli, ďalej bude pokračovať v Košiciach. S Rudom sme práve podpísali jednoročný kontrakt. Hneď sa aj zapojil do tréningového procesu s A-mužstvom," povedal nám včera napoludnie generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Nehral na dve strany

V súvislosti s Rudolom Hunom sa v posledných dňoch spomínal aj iný slovenský klub - bratislavský Slovan. Belasým sa totiž upísali Richard a Róbert Hunovci a v Slovane netajili, že by chceli mať bratské trio pekne pokope. "Tomu, že by šiel Rudo do Slovana, som neprikladal veľkú váhu. Vedel som, že ak ostane na Slovensku, tak to budú Košice. Rudo nehrá na dve strany. Sám povedal jasne, že si hľadá angažmán v zahraničí, a ak ten nevyjde, tak má ponuku z Košíc. A tak sa aj stalo."

Dvojička pokope

Košice si tak udržali najproduktívnejšieho hráča. Rudolf Huna vytvoril spoločne so Stanislavom Gronom mimoriadne údernú dvojicu. A keďže aj Gron pred časom podpísal trojročnú zmluvu, aj v nasledujúcej sezóne môžu tréneri Tomko a Hulva staviť na osvedčený tandem.

Už ani jeden Čech

V celku majstra už od včerajška nefiguruje český útočník Jan Kopecký. "Ukončili sme s ním zmluvu. Do kádra na nasledujúcu sezónu s Kopeckým nerátame," uviedol Juraj Bakoš. Po odchodoch obrancov Petra Moceka a Jaroslava Špeldu tak v HC skončil aj tretí český legionár. V tíme tak bude jediným cudzincom švédsky útočník Henric Höglund, ktorý sa do prípravy zapojí koncom júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ani cudzina, ani Slovan, Rudolf Huna naďalej v Košiciach!