Sterling by sa rád pripojil späť k tímu, má však jasnú podmienku

Raheem Sterling v zápase proti USA na MS vo futbale 2022.
Raheem Sterling v zápase proti USA na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. dec 2022 o 17:20

Raheem Sterling musel opustiť dejisko MS vo futbale 2022.

BRATISLAVA. Anglický futbalový reprezentant Raheem Sterling by sa ešte mohol predstaviť na svetovom šampionáte v Katare pod podmienkou, že bezpečnosť jeho rodiny bude zaistená na 100 percent.

Očakáva sa, že hráč Manchestru City by sa mohol do dejiska majstrovstiev sveta vrátiť pred štvrťfinálovým duelom proti Francúzom. Referuje o tom web denníka Marca s odvolaním sa na britský The Sun.

Sterling sa pred duelom proti Senegalu (3:0) vrátil domov do Veľkej Británie, lebo do jeho domu sa vlámali ozbrojení lupiči a ohrozovali jeho manželku s tromi deťmi. Lupiči si údajne odniesli cennosti v hodnote 350-tisíc eur.

Nemenovaný zdroj z hráčovho okolia tvrdí, že Sterling by sa chcel vrátiť do Kataru, ale len vtedy, ak si bude istý, že jeho najbližší sú v absolútnom bezpečí.

„Nemôžem ísť nikam, pokiaľ si moja rodina nie je stopercentné istá,“ povedal údajne Sterling svojmu priateľovi. Znepokojuje ho, že sa predtým presťahoval s rodinou do prísne stráženej lokality, no napriek tomu sa stali terčom lupičov.

Sterling odohral na MS 2022 v Katare prvé dva zápasy B-skupiny, v úvodnom stretnutí proti Iránu (6:2) zaznamenal gól a asistenciu a nastúpil aj proti Američanom (0:0).

Záverečný duel proti Walesu (3:0) sledoval z lavičky náhradníkov. Za Anglicko doposiaľ odohral 81 zápasov a strelil v nich 20 gólov, na majstrovstvách sveta má bilanciu jedenásť súbojov a jeden presný zásah.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Sterling by sa rád pripojil späť k tímu, má však jasnú podmienku