Angel McCoughtryová sa do Košíc nevráti

Zlákala ju konkurencia. Angel McCoughtryová sa nevráti do košického dresu, ide do Šopronu.
Zlákala ju konkurencia. Angel McCoughtryová sa nevráti do košického dresu, ide do Šopronu. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|20. máj 2010 o 00:00

Basketbalistky Dobrých anjelov Košice určite nevybehnú do novej sezóny s rovnakým duom Američaniek ako v uplynulom ročníku. Šanca na udržanie si Candice Dupreeovej stále žije, ale Angel McCoughtryová sa rozhodla uprednostniť Šopron.



KOŠICE. Po úspešnej sezóne, keď Košičanky zaknihovali historický postup do štvrťfinále Euroligy, panovala v klube veľká spokojnosť so špičkovými Američankami Dupreeovou a McCoughtryovou. Funkcionári prejavili záujem ponechať si ich ako zbraň aj do ďalšej sezóny a naklonené tomu boli i hráčky. Minimálne z päťdesiatich percent sa tak však už nestane.

Dohodla sa s Maďarmi

Angel McCoughtryová, druha najlepšia strelkyňa celej Euroligy, sa dohodla na zmluve s maďarským vicemajstrom MKB Euroleasing Šopron. "Už dhšie som vedel, že sa asi nedohodneme. Ona chcela kontrakt na celú sezónu, kým my sme jej ponúkali maximálne päťmesačný. Je mi to ľúto, ale po úspešnej sezóne jej agent vyletel do pre nás nemožných cenových relácií. Pri jej prestupe do Šopronu veľmi zavážilo, že majiteľ tamojšieho klubu sa s ňou osobne pozná a veľmi ju chcel," komentoval generálny manažér Dobrých anjelov Daniel Jendrichovský.

Nie je tajomstvom, že v basketbalovej Európe sa rozpútal enormný záujem i o ďalšiu košickú hviezdu minulej sezóny Candice Dupreeovú. Aj o ňu budú musieť Košice tvrdo bojovať s konkurenciou, ale najmä s vlastnými finančnými možnosťami. "Dupreeová bola a aj je našou prioritou. Potrebujeme definitívne uzavrieť náš rozpočet, ona vlastne momentálne čaká na naše vyjadrenie."

McCarvillová iba teoreticky

V hre je stále aj alternatíva návratu Janel McCarvillovej, ktorá tu v minulosti tiež úspešne pôsobila a zanechala výraznú stopu. To je však skôr v teoretickej rovine. "Ak podpíšeme zmluvu s Dupreeovou, ťažko si budeme môcť dovoliť dve také hráčky. Momentálna cena McCarvillovej sa totiž tiež pohybuje vo vysokých sférach."

Každopádne, stále platí, že najprv sa musí uzavrieť rozpočet, aby bolo vôbec jasné, či Dobrí anjeli budú môcť hrať Euroligu, prípadne i ruskú ligu. Do konca mája by malo byť vyriešené, s akým balíkom budú môcť v klube pracovať a podľa toho sa bude odvíjať aj reálnosť avizovaného prípadu najlepšej slovenskej basketbalistky Zuzany Žirkovej. "Nič sa nezmenilo na tom, že do Košíc chce a my by sme ju tu videli takisto veľmi radi," potvrdil D. Jendrichovský, ktorý z domácich hráčok predĺžil zmluvy s Hrickovou, Čarnokou a Jurčenkovou. Platný kontrakt majú i Kiššová, Lawlessová a Kupčíková. Rokovania prebiehajú s Jalčovou, Číkošovou, Michulkovou a Kováčovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Angel McCoughtryová sa do Košíc nevráti