Ancelotti: V Premier League je viac kandidátov na titul

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (Autor: SITA)
SITA|7. aug 2009 o 19:13

Tréner anglického futbalového klubu FC Chelsea Carlo Ancelotti považuje za hlavného konkurenta v boji o titul v Premier League Manchester United.

LONDÝN. Podľa jeho názoru sa však špička ligy rozšíri. "Je tu niekoľko tímov, ktoré budú bojovať o prvenstvo. Ide o Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea a aj Manchester City," myslí si rodák z talianskeho mesta Reggiolo a dodáva: "Získať prvé miesto v Anglicku vďaka obrovskej konkurencii nie je jednoduché. Musíme sa dobre pripraviť pred začiatkom sezóny, tvrdo pracovať, zachovať pozitívny prístup a musíme mať aj trochu šťastia, aby sa nám vyhli zranenia a iné nešťastné okolnosti."

Aj napriek odchodu Cristiana Ronalda z Manchestru United do Realu Madrid si Ancelotti nemyslí, že by "červení diabli" stratili na svojej sile. "Necítim sa pohodlnejšie, keď tu Ronaldo nie je. United disponujú výborne poskladaným tímom aj bez neho. Čakajú nás proti nim náročné zápas. Musíme hrať tímovo a s rešpektom. Napriek tomu však chceme ukázať na ihrisku svoju kvalitu, veď účastník posledného finále Ligy majstrov musí byť pre nás výzvou," dodal tréner Chelsea.

Chelsea už neplánuje posilňovanie kádra

Carlo Ancelotti pripustil, že v letnom prestupovom termíne už nepritiahne na Stamford Bridge žiadnu veľkú posilu. Počas uplynulých týždňov posilnili káder Londýnčanov Jurij Žirkov, Daniel Sturridge a Ross Turnbull. Podľa informácií "ostrovných" médií má však niekdajší kouč milánskeho AC záujem aj o Francka Ribéryho z Bayernu Mníchov, Sergia Agüera z Atlética Madrid a Andreu Pirla, ktorého viedol počas účinkovania na San Sire.

Ancelotti však tieto zvesti dementoval a dodal, že je so silou súčasného kádra spokojný: "Zostaneme s týmito hráčmi. Nechcem už nikoho iného, pretože sme momentálne dostatočne konkurencieschopní. Nepotrebujeme nové posily." Šesťdesiatročný lodivod vyhlásil, že v klube zostanú aj stredopoliar Deco a obranca Ricardo Carvalho, ktorých zahraničná tlač často skloňovala v súvislosti s možným odchodom do Interu Miláno za bývalým lodivodom londýnskeho klubu Josém Mourinhom. "Pre Chelsea sú obaja veľmi dôležití hráči. S nikým sme sa o ich predaji nebavili. Carvalho je veľmi inteligentný obranca a Deco má obrovské individuálne kvality. Zostanú tu. V súčasnosti neplánujeme pustiť nikoho. Ak je hráč u nás nešťastný, musí zostať, pokiaľ má platnú zmluvu. O takomto prípade však momentálne neviem," dodal Ancelotti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ancelotti: V Premier League je viac kandidátov na titul