Akoby hrali dve družstvá

Sportnet|21. dec 2007 o 00:00

BARDEJOV. Medzi prvoligovými sedmičkami hádzanárov sa začala prestávka, ktorá potrvá do 2. februára, keď je na programe 14. kolo. Z nášho regiónu sa

o čo najlepšie umiestnenie usilujú Bardejov a Levoča.

Ťažké zápasy vonku

Viac sa darí Hornošarišanom z MHC Edymax, ktorí poskočili na 2. miesto v tabuľke za vedúcu Trnavu. Pričinili sa o to najmä po dvoch víťazstvách doma najprv s lídrom a uplynulú sobotu vyprášili aj Modru 37:24. Tieto dve kľúčové stretnutia ich posunuli na barážovú pozíciu, odkiaľ sa po skončení bude hrať o postup do extraligy. "Máme viacero zápasov vonku, v ktorých sme sa chceli udržať na čele. Stretnutie s Modrou ukázalo, že máme dve družstvá. Najmä v druhom polčase, keď nastúpili hráči z lavičky, vládol chaos. Vedieme o 15 gólov, potom vybehne šesť hráčov, ktorí vystresujú všetkých, že sa na to nedá pozerať," uvažoval roztrpčený tréner Slavomír Krok. Mesiac tréningovej práce by aspoň sčasti mohol pomôcť zmenšiť tento výkonnostný rozdiel. "Popracovať treba najmä na kondičnej stránke, lebo poniektorí sú na tom biedne. O technicko-taktickej ani nerozprávam. Nechcem, aby bolo vidieť taký výkonnostný rozdiel medzi jednotlivcami. Šancu dostanú mladí, najmä talentovaný Dominik Krok."

Pobijú sa traja

Do skončenia súťaže zostáva ešte 9 kôl, no už len s desiatimi mužstvami, keďže rezerva extraligových Nových Zámkov sa odhlásila. Podľa trénera Modry Miroslava Ochabu sa situácia na čele zdramatizovala. "Ale o ničom nerozhodla. Oba kolektívy idú na ťažké zápasy von. Aj my máme záujem o baráž. Body s Bardejovom sú rovnaké a Trnava má o dva viac. Škoda, že sme tu slabým výkonom sklamali divákov a takmer nič neukázali. Veď aj úroveň ligy oproti minulému roku išla dole."

(šč)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Akoby hrali dve družstvá