Akademici sa prehrýzli aj cez vylúčenia

Spokojnosť. Trénera Veszelitsa (vpravo) výsledok potešil.
Spokojnosť. Trénera Veszelitsa (vpravo) výsledok potešil. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|10. nov 2010 o 00:00

Mal to byť šláger, no kto čakal vyrovnaný priebeh, ostal prekvapený. Duel horúcich ašpirantov na strieborný stupienok vo vodnopólovej extralige sa zmenil na jednostrannú záležitosť Akademika.

Ambiciózne Topoľčany si debakel o deväť gólov za klobúk nedajú.

KOŠICE. Košický Akademik-Staré Mesto zdolal v druhom kole EMM extraligy Topoľčany 16:7.

Chyby trestali

Akademici šli jasne za víťazstvom, ale až taký jednostranný výsledok prekvapil aj ich. „Určite. Nebolo to len tým, že my sme hrali dobre, ale i tým, že súper robil veľa chýb. My sme ich dokázali trestať," vraví tréner Akademika Peter Veszelits.

Jeho mužstvo sa pritom od začiatku muselo vyrovnávať s častými vylúčeniami, bolo ich až neuveriteľných šestnásť. Súper ich mal len desať. „Nešlo pritom o tvrdý zápas, ale štýl rozhodovania bol príliš úzkostlivý. Meter bol pritom dosť čudný. Pomer vylúčení bol značne v náš neprospech, už v prvej štvrtine sme ich mali sedem, oni tri. Dôležité bolo, že sme sa v oslabení dokázali ubrániť. Naopak, my sme naše presilovky využívali, úspešní sme boli až v troch štvrtinách prípadov."

Košičania prehrávali len 0:1, potom už prevzali opraty do rúk. „Dobre sme bránili, začínalo sa to už od brankára Miša Gogolu, ktorý nás podržal. Obranu drilujeme na každom tréningu, až keď ju zvládneme, môžeme myslieť na útok."

Dôležité aj pre play-off

Stretnutie malo veľký význam, nešlo len o body v základnej časti. V novom systéme súťaže, ktorý platí od tejto sezóny, sa totiž vzájomné zápasy mužstiev, ktoré sa neskôr stretnú vo vyraďovacej časti, rátajú aj do play-off. A je dosť veľký predpoklad, že Akademik by sa práve s Topoľčanmi mohol stretnúť v semifinále. „Dobre vieme, že zápasy s Hornets, Topoľčanmi a Bratislavou sa budú rátať. Domáca strata bodov s Topoľčanmi, ktoré chcú s nami bojovať o druhé miesto, by nás mohla veľmi mrzieť. U nich doma budú totiž Topoľčany aj Bratislava veľmi silné. Nezaváhať doma je základ a musíme sa snažiť niečo ukradnúť aj vonku," dodal P. Veszelis.

TABUĽKA

Po 2. kole

1. ČH Hornets 2 2 0 0 33:14 4
2. Akademik 2 2 0 0 30 13 4
3. Bratislava 2 2 0 0 27 14 4
4. Žilina 2 1 0 1 22:18 2
5. ŠKP Košice 2 1 0 1 17:22 2
6. Nováky 2 0 0 2 16:25 0
7. Topoľčany 2 0 0 2 16:29 0
8. Komárno 2 0 0 2 8:34 0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Akademici sa prehrýzli aj cez vylúčenia