Aj Mikúš bojuje o miesto na majstrovstvá

Zimná atmosféra v Lahti, kde čaká našich hokejistov prvá previerka pred šampionátom.
Zimná atmosféra v Lahti, kde čaká našich hokejistov prvá previerka pred šampionátom. (Autor: Jozef Kotris)
Jozef Kotris|31. mar 2011 o 20:42

Slovenských hokejistov čakajú vo Fínsku dva prípravné zápasy pred majstrovstvami sveta.

LAHTI. Slovenskí hokejisti absolvovali vo štvrtok prvý tréning v dejisku prípravného zápasu. Na ľad klubu Pelicans v Lahti nastúpili podvečer na hodinový tréning.

„Po zranení Marcela Hossu sme na krídlo dostali Vladislava Baláža. Uvidíme, či to bude dobré aj v zápase. Veľa z nás už mesiac nehralo skutočný zápas, veríme, že za dva to bude zasa v poriadku. Práve na toto sú tie prípravné stretnutia, aby sme sa dostali do toho zápasového rytmu,“ povedal center Spartaka Moskva Juraj Mikúš.

Na majstrovstvách sveta by sa v Bratislave rád objavil, miesto však isté nemá. „Myslím si, že u mňa je miesto centra veľmi neisté. Snažím sa presvedčiť trénera, to je jediné, čo dokážem ovplyvniť,“ zamyslel sa.

Čo by na súpera malo platiť, nevedel. Taktická porada čakala hráčov a trénerov bude v piatok dopoludnia. Slovenských hokejistov privítal v Helsinkách sneh, viacerí sú vo Fínsku po prvý raz. „Som zvedavý, čo to bude. Ale že tu bude sneh, som čakal,“ zamyslel sa Juraj Mikúš.

((a))

Branko Radivojevič povedal, že vo Fínsku nás čakajú dva ťažké zápasy. "Väčšina chalanov už mesiac nehrala, v tom to bude náročné. Ale pripravujeme sa už týždeň, musíme to zvládnuť. Každý vie, čo je jeho úlohou na ľade a väčšina chalanov to už ovláda,“ povedal.

Radivojevič koniec základnej časti NHL sleduje, ale nechce, aby čo najviac Slovákov vypadlo a nepostúpilo do vyraďovacích bojov. „Sem-tam si zavoláme s chalanmi, ale pre nich je priorita dostať sa do play off. Ak by sa im to nepodarilo, každý, kto bude môcť, príde na šampionát,“ povedal rozhodne.

Radivojevičovi sa začiatkom marca narodil druhý syn. Ak sa chce pripravovať na majstrovstvá sveta, rodinu si veľmi neužije. „Manželka ma do Fínska poslala s tým, aby sme vyhrali a hlavne sa mi nič nestalo,“ zasmial sa.

Slovenských hokejistov čaká prvý prípravný zápas pred majstrovstvami sveta v piatok o 17.30 nášho času.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Aj Mikúš bojuje o miesto na majstrovstvá