Aj dresy hokejistov Ruska a Česka sú už v Bratislave

Úprava jedného dresu trvá do 30 minút.
Úprava jedného dresu trvá do 30 minút. (Autor: TASR)
Jozef Kotris|20. apr 2011 o 18:48

Pre každý tím na majstrovstvách sveta dodali z Kanady dve súpravy dresov po 35 kusov. V útrobách bratislavskej arény na ne slovenské šičky pridávajú čísla, menovky a reklamy.

BRATISLAVA. Dresy pre hokejistov na majstrovstvá sveta sú už na Slovensku, v Bratislave priamo na štadióne na ne našívajú reklamy, menovky a čísla. V útrobách Zimného štadióna Ondreja Nepelu pracuje sedemnásť šičiek, z toho 14 Sloveniek.

„Zavolala ma sem známa. Vnímam to ako možnosť zarobiť si, veď ma to baví a sme vo výbornom kolektíve. Navyše veľa známych sa teraz vypytuje, čo je to za prácu, manžel je rád, že cezo mňa je v spojení s hokejom. Majitelia firmy sú výborní, na Slovensku také správanie sa k zamestnancom nie je zvyčajné,“ povedala pracovníčka pri šijacom stroji počas prípravy červených dresov pre jeden z tímov používajúcich azbuku.

„Celý život pracujem ako krajčírka, šijem oblečenie,“ prezradila. Dresy pre Slovensko pripravovala s kolegyňami ako prvé.

Dresy vyrába firma Nike v 50-­tisícovom textilnom mestečku Grenby v kanadskej provincii Quebec.

Pre každý tím dodala dve súpravy dresov po 35 kusov v národných farbách, celkovo 1120 kusov. Šičky ich teda nešijú celé, ale len pridávajú nášivky. Číslo dresu najskôr nažehlia, potom ho prešijú.

Úprava jedného dresu netrvá ani polhodinu. Dodávateľ má dresy vo všetkých veľkostiach, problém mu nenarobí ani robustný Zdeno Chára.

V bratislavskej aréne sú od minulého týždňa, počas šampionátu sa rozdelia, polovica pôjde do Košíc. Slovenské dresy sú rovnaké ako pred rokom, naši hokejisti nechystajú ani žiadne prekvapenia, napríklad retrodresy.

((a))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Aj dresy hokejistov Ruska a Česka sú už v Bratislave