4. liga: Platilo - môj dom, môj hrad

Radvanský Lojan. Podal v zápase so S. Podhradím veľmi dobrý výkon.
Radvanský Lojan. Podal v zápase so S. Podhradím veľmi dobrý výkon. (Autor: L. Lukáč)
Sportnet|7. jún 2016 o 00:00

Spartakovci zvíťazili na domácej pôde. Ajax a Radvaň n/L po veľmi dobrých výkonoch zdolali svojich súperov najtesnejšie.

V 29. kole 4. futbalovej ligy Sever sa darilo všetkým našim zástupcom. Platilo pravidlo môj dom, môj hrad. Spartakovci zvíťazili na domácej pôde, no prišli o dvoch kľúčových hráčov. Ajax a Radvaň n/L po veľmi dobrých výkonoch zdolali svojich súperov najtesnejšie.

Medzilaborce-Dlhé Klčovo 3:1 (2:0)

Góly: Potoma, Kuruc, Chmura vl.-Kentoš

ŽK: Janok

Rozhodoval: Leferovič, 250 divákov

Medzilaborce: Vodilka – Pakhomov, Holovačko, Lučko, Lukáčik, Chripák, Gonos, Guba, Potoma, Gavula, Kuruc (Gič, Stirčák, Grib)

Spartakovci mali raketový úvod, keď po krásnej akcii Gavulu s Gubom nasledovala ideálna prihrávka na Potomu, ktorý zblízka prekonal brankára Bálinta. Po štvrťhodine hry musel z ihriska Lučko, pre ktorého sezóna predčasne skončila (zranenie ľavého kolena).

V 35. minúte pekne potiahol loptu Guba, tú prudko poslal do pokutového územia, kde Kuruc efektnou hlavičkou do protipohybu brankára pridal druhý gól Spartaka. Hostia v prvom polčase vážnejšie Vodilku neohrozili.
Hneď v úvode druhého polčasu poslal Gavula prudký center pred bránu hostí, kde hráč hostí Chmura nešťastným tečom prekonal vlastného brankára. Po treťom góle domácich ožili hostia, ktorým sa v 69. minúte podarilo znížiť Kentošom, ktorý sa presadil hlavou zo štandardnej situácie. Záver zápasu sa už len dohrával, no v 88. minúte musel nútene opustiť hraciu plochu aj domáci kanonier Potoma, pre tržnú ranu na hlave. Víťazstvo Spartaka je zaslúžené.



Radvaň nad Laborcom-Spišské Podhradie 2:1 (1:0)

Góly: Ljubarskij, Macej-Sýkora

ŽK: Ljubarskij-Sýkora, Zezula

Rozhodoval:Konečný, 100 divákov

Radvaň nad Laborcom: Diňa – Beták, Horvát, Paraska, Kudláč, Komjatý, Ljubarskij, Pčola, Macej, Lojan, Kuzma (Čeremeta, Havrilčák)

Pred úvodným hvizdom sa schyľovalo k búrke, no našťastie sa stretnutie začalo presne načas. Na výborne pripravenej hracej ploche sa odohralo výborné stretnutie, o ktoré sa pričinili obidve mužstvá. Do 30. minúty sa hralo prevažne medzi oboma šestnástkami bez vyložených šancí, no aj napriek tomu sa bolo na čo pozerať.
Zlom nastal v 37 minúte, keď po nádhernej akcii Lojana s Komjatým sa presadil Ljubarskij, ktorý z blízka prekonal Franka v bráne hostí. Gól mal na kopačke Macej, no jeho strela len tesne minula konštrukciu brány hostí. V samom závere prvého dejstva sa dostal do šance Pčola, no jeho prienik zastavila zdvihnutá zastávka asistenta rozhodcu.

Úvod druhého polčasu vyšiel domácim, keď sa po pekne zahranej štandardke Pčolu lopta odrazila k Macejovi, ktorý z hranice pokutového územia prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a pridal druhý gól zverencov Michala Svičina.

Nasledovali ďalšie šance domácich, ktorých výbornými prihrávkami zásoboval najmä Lojan, no obrana hostí pracovala spoľahlivo. Gólové parametre mala strela Parasku, no lopta z jeho kopačky opečiatkovala brvno Frankovej brány.

Keď sa už zdalo, že gól nepadne, prišiel záver zápasu a zbytočná strata lopty v strede poľa, ktorú zachytili hostia a po krídelnej akcii Sýkorom znížili na konečných 2:1. Stretnutie sa muselo stovke prítomných divákov páčiť.

Pakostov-Štrba 1:0 (1:0)

Gól: Fedorko

Rozhodoval: Michalik, 100 divákov

Pakostov: Klamár – T. Gombita, Berdák, Dubas, J. Ragan, Rudý, P. Ragan, Olexik, S. Ragan, Fedorko, Tkačin (Durilla, Karabin, Tomčák)

Od úvodného hvizdu boli domáci lepším mužstvom, pekne kombinovali a hrozili najmä po krídelných akciách a centroch zo strán. Úvodný gól mal na hlave Fedorko, no nedokázal zužitkovať dobrý center Ragana.
V 25. minúte prudko vystrelil Bredák, brankár Konček jeho strelu vyrazil pred Rudyho, ktorý poslal odrazenú loptu tesne vedľa. V 36. minúte sa Ajax ujal vedenia, keď si na center Tkačina z pravej strany nabehol Fedorko a volejom, krížnou strelou prekonal brankára hostí. Hostia odpovedali prudkou strelou z hranice pokutového územia, no domácich podržal Klamár.

Druhý polčas bol Ajax aktívnejší, no gólovo sa už nedokázal presadiť. Po góloch volal najmä Fedorkov lob, no obranca hostí stihol loptu z čiary vykopnúť a strelu Durilu zastavil brankár Konček. V závere nezužitkoval Olexikov center Berdák, keď z dvoch metrov netrafil opustenú bránu. Hostia hrozili najmä strelami z diaľky, s ktorými si Klamár bez väčších problémov poradil.

Tento článok vyšiel v týždenníku HUMENSKÉ NOVINY, č. 22/2016, v predaji od 7. 6. do 13. 6.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»4. liga: Platilo - môj dom, môj hrad