3. deň na ZOH: Kuzminovej odovzdali zlato. Spievala hymnu a plakala

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. feb 2014 o 00:01

Keď Kuzminovej odovzdávali zlato, spievala hymnu a plakala. Česko získalo tretiu medailu.

Zlato získali:

  • Zjazdové lyžovanie - superkombinácia: 1. Maria Höfl-Rieschová (Nem.)
  • Šortrek - 1500 m: Charles Hamelin (Kan.)
  • Biatlon - stíhacie preteky: Martin Fourcade (Fra.)
  • Rýchlokorčuľovanie - 500m: 1. Michel Mulder (Hol.)
  • Akrobatické lyžovanie - moguls: 1. Alex Bilodeau (Kan.)

((fotogaleria))

Spravodajstvo z 3. dňa ZOH 2014 sme ukončili. Ďakujeme za pozornosť.

21:58 Anastasia Kuzminová je pred utorňajšími pretekmi o 20 sekúnd bližšie k druhej medaile. Prvé miesto na olympiáde však v stíhacích pretekoch udržal jediný biatlonista - a dnes je legendou. Prečítajte si preview pred utorkom

Biatlon

Kliknutím obrázok zväčšíte

21:01 Po pondelkových finálových disciplínach sa na prvú pozíciu medailového poradia dostala Kanada. S Holandskom a Nórskom má sedem medailí. Slovensko sa drží v prvej desiatke. Pozrite si kompletné poradie.

freestyle.jpg20:47 Kanadský akrobatický lyžiar Alex Bilodeau obhájil zlatú medailu v jazde na terénnych nerovnostiach. Čítajte viac

bil_r5813_res.jpeg

Alex Bilodeau. FOTO - SITA/AP

20:23 "Bude to môj najdôležitejší turnaj v kariére," povedala ruská hviezda Alexander Ovečkin po príchode do Soči.

Na otázku, čo pre Rusko znamená víťazstvo z hokejového turnaja, s úsmevom na tvári povedal: "Zlato má hodnotu 50 miliárd dolárov," narážal na sumu, ktorú Rusko vynaložilo na organizáciu ZOH.

oveckin_res.jpg

Alexander Ovečkin na tréningu. FOTO - TASR/AP

sane.jpg20:11 Slovenke Viere Gbúrovej sa v pondelok v súťaži sánkarok príliš nedarilo, po dvoch kolách je na 26. mieste.

"Všetci sme sklamaní z prvej jazdy, v ktorej spravila veľké chyby a tomu zodpovedal aj jej čas a umiestnenie. V druhej išla celkom pekne, ale strata už bola veľká," povedal vedúci výpravy sánkarov Walter Marx st.

"Pred utorkovými ďalšími jazdami nevidím veľký priestor na zlepšenie. Budeme spokojní, ak predvedie podobné výkony ako v druhom kole."

biatlon.jpg19:23 Anastasia Kuzminová sa bola hokejistom poďakovať za to, že ju boli povzbudiť na pretekoch. „Toľko bozkov som v živote nedostala.“ Čítajte viac

hokej.jpg19:04 Americké hokejistky zvládli aj svoj druhý zápas na turnaji a deklasovali Švajčiarky 9:0. Čítajte viac

hokej.jpg18:41 Takto by hokejisti mali hrať proti USA. Čítajte viac

Brankár: Jaroslav Halák

1. formácia: Chára, Sekera - Marián Hossa, Handzuš, Tatar

2. formácia: Baranka, Meszároš - Radivojevič, Kopecký, Jurčo

3. formácia: Marinčin, Jurčina - Bartovič, Surový, Miklík

4. formácia: Starosta, Vydarený - Pánik, Marcinko, Marcel Hossa

hokej.jpg18:27 Slovenskí hokejisti absolvovali prvý kompletný tréning. Na ňom tréneri určili útoky, ktoré by mali takto nastúpiť v prvom zápase proti USA.

Marcinko bude vo štvrtom útoku, Chára začne so Sekerom. Čítajte viac

biatlon.jpg18:04 Ak ste nestihli slávnostný ceremoniál, zozbierali sme agentúrne fotografie z odovzdávania zlatej medaily Anastastasii Kuzminovej. Nájdete ich tu.

((foto_kuzmina))

korculovanie.jpg17:47 Holandskí rýchlokorčuliari absolútne ovládli preteky na 500-metrovej trati. Získali všetky tri medaily, zlato má Michel Mulder. Čítajte viac

biatlon.jpg17:25 Anastastasia Kuzminová so zlatou medailou zo zimnej olympiády 2014. na stupni víťazov spievala hymnu a plakala.

k2_res.jpg

FOTO - REPROFOTO SME/RTVS

biatlon.jpg17:13 Kuzminovej o malú chvíľu zavesia na krk zlatú medailu za jej nedeľňajší triumf v rýchlostných pretekoch na 7,5 km na zimných olympijských hrách v Soči.

hokej.jpg17:03 Kapitán ruského hokejového tímu Pavel Daciuk vynechal pondelkový tréning. Tridsaťpäťročný center po vyše mesačnej pauze zavinenej zranením v dolnej časti tela odohral za Detroit iba dva zápasy.

"Je možné, že sa necíti najlepšie, tak si vzal trochu pauzu. Môžem vyhlásiť, že v prvom zápase bude pripravený nastúpiť," povedal jeho spoluhráč Jevgenij Malkin.

16:33 Do cieľa stíhacích pretekov na 12,5 kilometra dobehol ako víťaz Francúz Martin Fourcade, striebro získal Čech Soukup Moravec a tretí skončil do cieľa ďalší Francúz Beatrix. Fourcade do pretekov štartoval až zo šiesteho miesta, urobil jedinú chybu a súperom nedal šancu.

Slovák Matej Kazár si výrazne polepšil a dobehol na 23. mieste. Do pretekov štartoval ako 37. najrýchlejší pretekár úvodného šprintu. Čítajte viac

16:27 Fourcade si po poslednej streľbe dovolil dokonca víťazné gesto k divákom, po poslednej streľbe vybehol zo štadióna s veľkým náskokom. "O víťazstve je už rozhodnuté," hovorí Marcel Merčiak, komentátor RTVS priamo zo Soči.

Striebornú medailu by mohol získať Čech Ondřej Moravec. O tretie miesto ešte bojuje aj Ole Einar Bjørndalen. Šipulin je celkom mimo hry o medialy. Jedinú chybu urobil na strelncii Pavol Hurajt, i tak je len na 49. mieste.

Matej Kazár je na výbornom 21. mieste.

fourcade_tasr_600.jpg

Francúz Martin Fourcade vyhral stíhacie preteky na 12,5 kilomoterov.
FOTO: TASR/AP

16:21 Do vedenia sa po tretej streľbe stíhacích pretekov biatlonistov na 12,5 kilometra dostal Francúz Martin Fourcade, tretí je Čech Soukup Moravec. Bjorndalen je na šiestom a Šipulin na ôsmom mieste. Matej Kazár sa posunul už na 28. miesto. Pavol Huraj prišiel na strelnicu na 55. mieste, stále s bezchybnou streľbou.

16:13 Bjørndalen i Šipulin pri druhej streľbe minuli jeden terč a vypadli z vedúcej skupiny. Všetkých 20 terčov na olympiáde počas prvých dvoch pretekov trafil Čech Moravec a drží sa vo vedúcej skupine. Preteky vedie Kanaďan Le Guellec, v ostrej zákrute však spadol. Bjørndalen stráca 24 sekúnd.

Slovák Matej Kazár sa posunul na 29. miesto.

16:01 Od prvých metrov je vo vedení nórsky fenomén Ole Einar Bjørndalen. Pretekári sa blížia na prvú streľbu. Vyštartovali už aj naši Kazár a Hurajt.

Po prvej streľbe vedie preteky stále Bjørndalen, Šipulin je druhý. V čele pretekov je silná skupina šiestich pretekárov a momentálne ju vedie Francúz Fourcade.

15:57 V biatlonovom areáli neďaleko Soči sú biatlonisti už pripravení. Ako štvrtý na trať vybehne Anton Šipulin, brat Anastasie Kuzminovej. Prvý vyráža Bjørndalen, druhý Landertinger, tretí Čech Soukup.

15:21 V pondelok skoro ráno muselo olympijskú dedinu v Soči opustiť spolu päť slovenských hokejistov, ktorých o niekoľko hodín neskôr nahradili hráči zo zámorskej NHL.

Na Slovensko odleteli brankár Jaroslav Janus, obrancovia Marek Ďaloga s Ivanom Švarným a útočníci Mário Bližňák s Jurajom Mikúšom. Do Soči naopak prišli naši hráči z NHL. Čítajte viac.

15:14 Slovenka Jana Gantnerová pomýšľala v pondelkovej superkombinácii na ZOH na umiestnenie v prvej dvadsiatke, jej plány ale zmarilo boľavé koleno.

Už v zjazde sa podpísalo na jej výkone, keď v konkurencii 39 lyžiarok figurovala na priebežnej 27. priečke s odstupom 4,56 s na líderku Juliu Mancusovú. V slalome potom vypadla. Čítajte viac.

15:01 Na súpiskách účastníkov mužského hokejového turnaja na zimných olympijských hrách v Soči sa nachádza 142 hráčov z Národnej hokejovej ligy.

Je to 47,33% všetkých hráčov na ZOH 2014, čo jasne poukazuje na zámorskú hokejovú kvalitu. Čítajte viac.

14:49 Presne o 16:00 má vybehnúť do stíhacích pretekov biatlonistov na 12,5 kilometra víťaz úvodného šprintu Ole Einar Bjørndalen.

O 1,31 minúty za ním vyrazí prvý z dvojice Slovákov Matej Kazár, o 2:12 zase Pavol Hurajt.

14:22 Nikoho to neurazilo! Rozčúlil sa šéf otváracieho ceremoniálu olympiády. Pompézne začatie sa nezaobišlo bez chyby a jeden z olympijskych kruhov sa nerozvinul. Ako ceremoniál bránili v Rusku? Pozrite si video idnes.cz.

14:00 Americké reprezentantky zvládli aj svoj druhý zápas v A-skupine hokejového turnaja v Soči, keď v pondelok deklasovali hráčky Švajčiarska 9:0. Čítajte viac.

13:48 Kanaďan Charles Hamelin získal zlatú medailu v dnešných pretekoch na 1500 metrov v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe. Čítajte viac.

13:20 Brankár a výborná obrana je základ úspechu, vraví krídelník Floridy Tomáš Kopecký. Hokejový tím je od dnes kompletný. Prvý zápas našich čaká vo štvrtok o 13:30. Čítajte viac.

tasr_spolocna_600.jpg

Slovenskí hokejisti z NHL už sú v Soči. Zľava Tatar, Hossa, Kopecký a Handzuš.

FOTO: TASR/AP

12:47 Nemka Maria Höfl-Rieschová obhájila zlato v superkombinácií z Vancouveru. Druhá skončila Rakúšanka Nicole Hospová a bronz berie Američanka Julia Mancusová, ktorá po zjazde viedla. Čítajte viac.

12:33 Do Soči už priletel aj slovenský hokejista Marián Hossa. "Posledné štyri zápasy hrám so zlomeným prstom na nohe. Dá sa s tým hrať, v korčuli je to v pohode. Horšie to je v teniske. Nie je to až také zlé," povedal v rozhovore pre SME po prílete na olympiádu. Čítajte viac.

12:00 Slovenská lyžiarka Kristína Saalová v slalome superkombinácie vypadla. Na trať vyrazila ako prvá, kedže v zjazde skončila na 30. mieste. Ako druhá Slovenka išla na trať z 27. miesta Jana Gantnerová. Na trati vypadla aj ona a do cieľa sa tak nedostala ani jedna z našich pretekárok.

11:33 Šťastie pri páde mala česká reprezentantka v snoubordingu Šárka Pančochová v nedeľňajšom finále slopestylu na zimných olympijských hrách v Soči.

Český server idnes.cz zverejnil video s bratom českej pretekárky počas jej pretekov. Prečítajte si rozhovor na idnes.cz.

11:12 Organizátori olympiády v Soči oznámili, že voľné miesta na tribúnach počas menej divácky atraktívnych súťaží vyplnia dobrovoľníkmi. Informovala o tom agentúra AP.

Najmä v súťaži rýchlokorčuliarov bolo v hľadisku mnoho prázdnych miest. Hovorkyňa organizačného výboru Alexandra Kosterinová povedala, že množstvo dobrovoľníkov zaradili do programu, v ktorom im ponúknu vstupenky, aby sa dostali do hľadiska.

10:38 Slovensku vybojovala Anastasia Kuzminová zlatú medailu už na druhej olympiáde. Poznáte našu najlepšiu biatlonistku? Urobte si kvíz.

9:38 Dve najväčšie hviezdy súčasnej NHL Sidney Crosby a Alexander Ovečkin už pricestovali do Soči, kde budú s reprezentáciou Kanady, resp. Ruska bojovať na hokejovom turnaji o olympijskú medailu. "V utajení pred novinármi zamierili do autobusu a pobrali sa odpočívať," napísal český denník Sport na Twitteri.

Center Pittsburghu Crosby je suverénne najproduktívnejším hráčom NHL. Ruský krídelník Washingtonu Ovečkin je zasa najlepším strelcom tohto ročníka súťaže.

9:27 Zjazd do superkombinácie vyhrala Američanka Julia Mancusová, druhá prišla Lara Gutová a tretia skončila Tina Mazeová. Slovenky sa medzi najlepšie nedostali. Jana Gantnerová prišla na 27. mieste, Kristína Saalová skončila 30. Do cieľa prišlo 34. súťažiacich žien. Čítajte viac.

"Prežila som, posledné dni mám zdravotné problémy," povedala RTVS Jana Gantnerová. V nedeľu musela vypustiť tréning a dostala injekcie. Nevýhodou bolo podľa nej aj vysoké štartové číslo.

"Nie som veľmi spokojná, pokazila som veľa vecí," povedala pre RTVS v cieli Kristína Saalová. V slalome sa chce dostať medzi tridsať najlepších. Superkombinácia žien pokračuje o 12:00 nášho času slalomom.

mancuso_sita2_600.jpg

Zjazd do superkombinácie žien vyhrala Američanka Julia Mancusová.

FOTO: SITA/AP

9:18 Vedenie ruskej výpravy sa neuspokojilo s neuznaným protestom proti počínaniu nórskeho bežca na lyžiach Martina Johnsruda Sundbyho v závere skiatlonu na 15 km klasicky a 15 km voľne na zimných olympijských hrách v Soči a odvolalo sa na Medzinárodnú lyžiarsku federáciu. Čítajte viac.

9:10 Sedemdesiatosemročný mexický člen Medzinárodného olympijského výboru Olegario Vázquez Raňa zavesí slovenskej biatlonistke Anastasii Kuzminovej v pondelok na krk zlatú medailu za jej nedeľňajší triumf v rýchlostných pretekoch na 7,5 km na zimných olympijských hrách v Soči.

Slávnostný medailový ceremoniál sa uskutoční až v pondelok 10. februára o 19.30 h miestneho času (16.30 SEČ).

9:00 Na trať zjazdu superkombinácie vyrazila Slovenka Jana Gantnerová. Na víťazku Juliu Mancusovú stratila 4,56 sekundy a priebežne sa zaradila na 22. miesto. V cieli bolo v tom čase 23 pretekárok. Horší čas mala po Gantnerovej dojazde len Macarena Simari Birknerová z Argentíny.

Nádej Lichtenštajnska na zisk medaily z olympijských hier Tina Weiratherová sa rozhodla pondelkovú superkombináciu alpských lyžiarok vynechať a otázny je aj jej štart v stredajšom zjazde. Dvadsaťštyriročná pretekárka si na tréningu silno narazila kosť v pravej nohe a museli ju vyšetriť v nemocnici.

gantnerova_tasr_600.jpg

Jana Gantnerová na olympijskej trati.

FOTO: TASR/AP

8:37 Zložili sme útoky slovenských hokejistov v Soči. Jaroslav Halák je jednotkou v bráne. V otváracej päťke Slovenska ho zrejme doplnia Chára s Meszárošom. V elitnom útoku budú Marián Hossa s Michalom Handzušom, ku ktorým pasuje energický Tomáš Tatar. Čítajte viac.

8:34 Hokejové Švajčiarsko sa na zimných olympijských hrách v Soči definitívne predstaví bez obrancu Philippa Furrera. U 28-ročného zadáka SC Bern stále nepominuli zdravotné problémy po septembrovom otrase mozgu, konkrétne ide o bolesti v oblasti hlavy a krku. V nominácii ho nahradil Patrick von Gunten z Klotenu.

Švajčiarsko začne olympijský hokejový turnaj v C-skupine 12. februára s Lotyšskom, potom naň ešte čakajú duely so Švédskom a Českom. Viac o hokejovom turnaji nájdete tu.

7:21 V utorok ráno sa možno Slovensko dočká ďalšieho úspechu. O finále budú bojovať slovenské slopestylistky Natália Šlepecká so Zuzanou Stromkovou.

Čaká ich však náročná trať, na ktorej sa zranil olympijský víťaz v snoubordingu Shaun White, či česká medailová nádej Šárka Pančochová. Čítajte viac.

slepecka_sita_600.jpg

Slovenská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní - slopestyle Natália Šlepecká počas tréningu v Soči.

FOTO: TASR/AP

00:08 Zmeškali ste druhý deň ZOH 2014 a zlatú medailu Anastasie Kuzminovej? Všetko dôležité nájdete vo včerajšej minúte po minúte alebo v prehľade víťazov. Alebo si na fotkách pozrite cestu Kuzminovej za zlatou medailou.

((foto))

Program ZOH 2014 - pondelok

Slováci do akcie

8:00 Zjazdové lyžovanie: Zjazd žien do superkombinácie (Gantnerová ml., Barbara Kantorová, Barbora Lukáčová, Kristína Saalová)

12:00 Zjazdové lyžovanie: Slalom žien do superkombinácie (Gantnerová ml., Barbara Kantorová, Barbora Lukáčová, Kristína Saalová)

15:45 Sane: 1. jazda (Viera Gbúrová)

16:00 Biatlon: Stíhacie preteky mužov na 12,5 kilometrov (Matej Kazár, Pavol Hurajt)

17:35 Sane: 2. jazda (Viera Gbúrová)

Program finálových disciplín

12:00 Zjazdové lyžovanie: Slalom žien do superkombinácie

13:05 Rýchlokorčuľovanie na krátkej dráhe: Finále mužov na 1500 metrov

15:55 Rýchlokorčuľovanie: Preteky mužov mužov na 500 metrov

16:00 Biatlon: Stíhacie preteky mužov na 12,5 kilometrov

20:10 Akrobatické lyžovanie: Jazda na terénnych nerovnostiach (moguls) – 3. kolo finále mužov

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»3. deň na ZOH: Kuzminovej odovzdali zlato. Spievala hymnu a plakala