Hlavné menu

Tri body, prasknuté rebro i pomliaždený členok

Šéfredaktor|19. máj 2017 o 02:00

Derby Pakostov – Humenné bolo farebné, deväť žltých – jedna červená...

Každé stretnutie má svoj osobitý náboj, ak ide o regionálne derby, zvyčajne sa motivácia zvyšuje. Bolo tomu tak aj v stretnutí Pakostov – FK Humenné (4. liga, sk. Sever). Dianie na trávniku bolo pretavené až do desiatich kariet. V 6. minúte sa žltilo na oboch stranách (Rudý – Bialončík), potom bol domáci Ajax trestaný v rýchlom slede – 12. minúta Hubcej, 19. minúta Ragan, 28. minúta Fedorko, po polhodine sa k nim pridal humenský Voroňák. Prvopolčasové farby sa zmenili aj dočervena, to keď v 44. minúte Hubcej videl žlté napomínanie zblízka po druhýkrát a v šatni tak musel byť skôr, než zaznel hvizd arbitra oznamujúci prestávku. Ešteže hlavy za štvrťhodinu vychladli, až v samom závere boli k „žltým“ priradení hosťujúci Križanovský a Vohar.

 

Bolo teda derby až príliš emočne vybičované? (pýtali sme sa Jozefa Valkučáka)

Keďže oba tímy majú pevnú pozíciu v strede tabuľky, bol som až prekvapený, ako to chvíľami bolo na trávniku nervózne. Chlapci si mohli v pohode zahrať futbal, takto sa dosť iskrilo, z domácej strany to bolo značne tvrdé. V konečnom dôsledku sme na to doplatili zraneniami – Sališ má prasknuté rebro, Križanovský pomliaždený členok, takže som zo zápasu nemilo sklamaný. Zbytočná nervozita.

 

Musel humenský kormidelník cez polčasovú pauzu chladiť „nažhavené“ emócie?

Áno, v dosť veľkej miere. Hlavne som hráčov nabádal, aby loptu odovzdávali od nohy skôr, čím eliminovali možnosť ataku zo strany súpera. Domáci sa prezentujú bojovným futbalom, keďže dohrali prvý polčas s vylúčením, obával som sa, aby sa niečo podobné nestalo aj na našej strane. Tak Voroňák ako aj Bialončík, ktorí videli žlté karty do prestávky však druhé dejstvo zvládli.

 

Čo sa výsledku týka, humenský kanonier Zdenko Cigán splnil úlohu, skóroval, čím rozhodol o výsledku. I spokojnosti trénera...

Určite. Neprehrali sme päť stretnutí a chceli sme uspieť aj v šiestom. Stalo sa. I keď po prestávke mali domáci aj v oslabení značný tlak, veľa štandardiek, situácie sme zvládli. Sme spokojní, v Pakostove sa každý týždeň nevyhráva.

 

Resumé 25. kola:

Pakostov – FK Humenné 0:1 (0:1)

Gól: 33. Z. Cigán.  

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: