Správy

ŽENSKÝ FUTBAL - Spartak Trnava a Tatran Prešov sú majsterkami Slovenska v mládežníckych kategóriách

Dievčatá Spartaka Trnava pri oslave prvého miesta na majstrovstvách Slovenska do 15 rokov
Dievčatá Spartaka Trnava pri oslave prvého miesta na majstrovstvách Slovenska do 15 rokov (Autor: Timotej Pavlík)
Timotej Pavlík|16. jún 2024 o 21:11
Dievčatá Spartaka Trnava pri oslave prvého miesta na majstrovstvách Slovenska do 15 rokov
Dievčatá Spartaka Trnava pri oslave prvého miesta na majstrovstvách Slovenska do 15 rokov (Autor: Timotej Pavlík)

BRATISLAVA (SFZ) - Na majstrovstvách Slovenska v kategórii do 19 a do 15 rokov v NTC Poprad sme spoznali majsterky Slovenska. V sobotu sa rozhodne o majsterkách Slovenska žiačok.

V NTC Poprad sa od štvrtka do soboty konali majstrovstvá Slovenska dorasteniek a žiačok. Za 3 dni sa odohralo v Poprade 6 zápasov. Majsterky Slovenska do 19 rokov sme spoznali už v piatok, keď sa nimi stali hráčky 1. FC Tatran Prešov. V tretí hrací deň sa bojovalo o druhé miesto medzi Spartakom Myjava a MŠK Žilina. 

Myjavčanky vstúpili do zápasu aktívnejšie, ale na gól čakali do 34. minúty, keď sa presadila Emily Suchoňová. “Šošonky” na tento gól odpovedali o 8 minút neskôr zásluhou Simony Kantoríkovej. V druhom dejstve rozhodla o striebornej pozícii pre Myjavu dvomi gólmi Tamara Kramlíková. MŠK Žilina sa tak musí uspokojiť s tretím miestom na majstrovstvách Slovenska do 19 rokov.

Spartak Myjava
15.06.2024
10:30
NTC Poprad (Poprad)
3 - 1
(1:1)
Ukončené
100 divákov
MŠK Žilina

V priamom súboji o titul majsteriek Slovenska do 15 rokov bojovali dievčatá Spartaka Trnava s Tatranom Prešov. Obhajkyne trofeje z Trnavy otvorili skóre v 32. minúte, keď sa presadila Pamela Tanková. V 67. minúte rozhodla o víťazstve Spartaka Trnava Ema Hankociová. Na druhom mieste v tejto kategórii skončili hráčky Prešova, tretie miesto obsadili Žilinčanky.

1. FC TATRAN Prešov
15.06.2024
13:30
NTC Poprad (Poprad)
0 - 2
(0:1)
Ukončené
96 divákov
FC Spartak Trnava

Chcem sa poďakovať všetkým ľuďom, čo sa podieľali na organizácii majstrovstiev Slovenska, ale aj hráčkam, trénerom a rodičom. V NTC Poprad sme mali pripravené skvelé podmienky. Gratulujem víťazom a všetkým hráčkam prajem veľa úspechov v ďalšej sezóne,” povedala po skončení turnaja koordinátorka ženského futbalu SFZ Lucia Haršanyová.

Organizácia bola skvelá, všetko tu fungovalo. Videl som dobré zápasy a veľa zaujímavých hráčok. Pre SFZ je dobré, že sa na majstrovstvách vedeli porovnávať najlepšie tímy na Slovensku. Reprezentační tréneri mohli vidieť veľa reprezentantiek v akcii. Takéto ťažké zápasy by mali hrať dievčatá pravidelnejšie, veľmi by im to pomohlo,” zhodnotil dievčenské mládežnícke majstrovstvá Slovenska zástupca UEFA Roger Meichtry, ktorý má na starosti elitný mládežnícky rozvoj hráčov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: