Správy

VIDEO: Slovenská 21-ka vyhrala v Gruzínsku 3:1

Emília Gerzaničová|18. nov 2013 o 00:00

GORI (SFZ/uefa.com/SITA) - Reprezentačná 21-ka zdolala v poslednom tohtoročnom zápase kvalifikácie o postup na ME 2015 Gruzínsko 3:1 a prepracovala sa na čelo 3. skupiny

GORI (SFZ/uefa.com/SITA) - Reprezentačná 21-ka zdolala v poslednom tohtoročnom zápase kvalifikácie o postup na ME 2015 Gruzínsko 3:1 a prepracovala sa na čelo 3. skupiny

Gruzínsko "21" - Slovensko "21"  1:3  (1:1)

Góly: 21. Kazaishvili - 25. Mészáros, 62. Duda, 90.+3 Schranz
ŽK: 69. Kvekveskiri, 75. Chanturia - 30. Paur, 81. Škvarka
R: Nikola Popov (Bulhrasko)

GRUZÍNSKO "21": Nadiradze - Kobachidze, Kvekveskiri, Kverkvelia, Ubilava - Čanturia, Jigauri, Parunašvili, Kazaišvili - Kvilitaia (57. Schirtladze), J. Ananidze (46. Papava)

SLOVENSKO"21": Le Giang - Pauschek, Gyömbér (C), Teixeira, Mazáň - Schranz, Paur, Duda (66. Škvarka), Hrošovský - Mészáros (90.+5 Szabo), Malec (76. Marcin)

HLASY PO ZÁPASE:

Ivan Galád (tréner SR "21"): "Chlapci dosiahli nádherné víťazstvo v ďalekej krajine. Sľ'úbil som, sľúbili sme spolu, že budeme prví po jesennej časti. Napriek nepriaznivému stavu, kedy sa súper ujal vedenia, sme verili, že môžeme vyhrať. Rovnako ako víťazstvo si vážim reakciu hráčov v situácii, kedy usporiadatelia z technických príčin nedokázali spustiť pred zápasom slovenskú hymnu. Chlapci začali spontánne spievať, pridala sa k nim aj celá lavička a všetci sme za toto gesto zožali potlesk z tribún. Vyhrali sme ťažký zápas, pozdravujem všetkých na Slovensku a tešíme sa domov."

Karol Mészáros (strelec prvého gólu SR "21"): "Uvedomovali sme si dôležitosť zápasu, nechceli sme preto otvoriť na začiatku hru. Hrali sme dobre a do bodky sme naplnili taktické zámery. Okrem inkasovaného gólu sme súpera nepustili do ďalších šancí a zaslúžene sme vyhrali. Môj gól padol po rýchlom brejku. Ondrej Duda nacentroval loptu do pokutového územia, kde sa odrazila na moje kopačky a strelou po zemi do pritipohybu, sa mi podarilo prekonať brankára súpera."

Ondrej Duda (strelec druhého gólu SR "21"): "Vyhrali sme ďalší kvalifikačný zápas, som rád, že sme ho zvládli. Vyhrali sme 3:1, opäť som mohol prispieť jedným gólom. Teším sa, že sme si pripísali do tabuľky ďalšie tri kvalifikačné body."

Ivan Schranz (strelec tretieho gólu SR "21"): "Do zápasu sme vstúpili dobre, ale Gruzínci vyrovnali hru a otvorili skóre. Záver polčasu nás zastihol v malom útlme. Po polčase sme sa pozbierali, zobrali hru do vlastných rúk a v závere sme poistili vedenie gólom na 3:1. Na gól mi prihral po úniku po krídle Matúš Marcin, zúžitkoval som jeho spätnú prihrávku na strelu pod brvno. Tešíme sa z cenného víťazstva."

Patrik Le Giang (brankár SR"21"): "Inkasovali sme ako prví, ale tento gól nás zomkol a rýchlo sme dokázali gólovo odpovedať na 1:1. Pri inkasovanom góle som kričal na dvojicu spoluhráčov predo mnou, no obaja cúvali. Na strelu som mohol ťažko zareagovať. V závere zápasu si súper vynútil tlak, ale ustáli sme ho a tešíme sa z troch dôležitých bodov." 

Norbert Gyömbér (kapitán SR "21"): "Sme veľmi šťastní, že sme v Gruzínsku získali tri body. Týmto víťazstvom sme si priblížili postup do baráže. Rozhodne sme spokojní, že sme po jeseni na čele poradia. "My sme mali na začiatku pár šancí, ale nepodarilo sa nám skórovať. Inkasovali sme strelou zo šestnástky, napriek tomu, že sme sa na to pripravovali a aj tak sme si na to nedali pozor. Súper trafil presne k žrdi. Našťastie pre nás sme krátko potom vyrovnali."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: