Správy

GRASSROOTS – Výber ZsFZ opäť víťazom Turnaja regionálnych výberov WU14 v Poprade

Výber ZsFZ - víťaz turnaja regionálnych výberov WU14 v Poprade.
Výber ZsFZ - víťaz turnaja regionálnych výberov WU14 v Poprade. (Zdroj: SFZ, Autor: Timotej Pavlík)
20. apr 2024 o 11:07
Výber ZsFZ - víťaz turnaja regionálnych výberov WU14 v Poprade.
Výber ZsFZ - víťaz turnaja regionálnych výberov WU14 v Poprade. (Zdroj: SFZ, Autor: Timotej Pavlík)

POPRAD (SFZ) – Od utorka do štvrtka si pod Tatrami zmerali sily potenciálne budúce reprezentantky. Turnaj štyroch regionálnych výberov ovládol tím Západoslovenského futbalového zväzu.

Regionálny turnaj otvorili prvým zápasom tímy VsFZ a SsFZ, ten sa skončil remízou 1:1, keď skórovali Nina Lisiková a Ema Dulebová. Aj v druhom zápase medzi BFZ a ZsFZ padli 2 góly, o oba sa postarala Pamela Tanková a tak sa dievčatá zo západného Slovenska radovali z výhry 0:2.

Počas druhého hracieho dňa sa oba zápasy skončili remízou. Dievčatá zo stredného Slovenska remizovali so Západoslovenským regionálnym výberom 0:0. Druhý duel otvorila v 21. minúte hráčka BFZ Tereza Gregorová, na začiatku druhého polčasu prišla odpoveď od dievčat z východného Slovenska, konkrétne Frederika Budzáková vyrovnala na 1:1.

V tretí deň turnaja už išlo o všetko. O prvenstvo boli v hre všetky štyri tímy. V prvom zápase si to rozdal tím SsFZ s bratislavským výberom, Simona Poliaková svojim hetrikom vystrelila stredoslovenskému tímu víťazstvo 3:0. Avšak, aby sa dočkali prvenstva na turnaji, tak sa museli spoliehať na to, že Východoslovenský regionálny výber ukradne body v zápase so Západoslovenským regionálnym výberom. Duel medzi oboma tímami bol veľmi vyrovnaný. Až v 60. minúte duelu sa rozhodlo o celkovom víťazovi Pamela Tanková sa dostala v poslednej minúte do úniku, ktorý zakončila úspešne. Dievčatá zo ZsFZ sa tak mohli radovať z celkového víťazstva na turnaji a zároveň si Pamela Tanková vybojovala korunu pre kráľa strelcov, s ktorou sa však delila so Simonou Poliakovou.

Pre dievčatá sa aprílovým turnajom skončila etapa v regionálnych výberov a tie najlepšie poputujú do reprezentácie Slovenska. Budúce reprezentantky si na turnaj prišiel vyhliadnuť hlavný tréner dievčenskej reprezentácie do 15 rokov

Julián Krull, tréner SsFZ: ,,Som veľmi spokojný s výkonom nášho tímu. Dievčatá ukázali to, na čom sme celý rok pracovali a ukázali sa vo veľmi dobrom svetle. V zápasoch boli vidieť princípy, ktoré sme natrénovali. Tento výber bol jeden z najlepších, ktorý som mal možnosť viesť.”

Iveta Neveďalová, trénerka ZsFZ,,Dievčatá si to odmakali. Aj súperky odohrali veľmi dobrý turnaj. Všetky zápasy nám veľa dali. Ukázalo sa, že dievčatá vedia hrať futbal. Ak budú dobre trénovať, tak budeme o nich ešte veľa počuť.”

Individuálne ocenenia:

Najlepšia brankárka: Sára Jakubíková (SsFZ)
Najlepšia hráčka: Ema Vejčíková(ZsFZ)
Najlepšie strelkyňa: Pamela Tanková (ZsFZ) a Simona Poliaková (SsFZ) - 3 góly

Snímka z turnaja regionálnych výberov WU14 v Poprade.
Snímka z turnaja regionálnych výberov WU14 v Poprade. (Zdroj: SFZ, Autor: Timotej Pavlík)

Zostrihy z každého zápasu:

Nachádzate sa tu: