Piatoligista šokoval druholigistu. Rozhodol bývalý reprezentant

Ivan Mriška|16. sep 2020 o 19:50

OŠK Bešeňová prekvapivo zdolala v 3. kole Slovnaft Cupu MŠK Púchov 2:1.

BEŠEŇOVÁ. Marek Sapara na hrote. V zostave domáceho piatoligistu sa objavilo viacero bývalých ligistov. Rozhodol tesne pred koncom krásnou strelou z priameho kopu Štefan Zošák.

Skúsenosti boli najväčšou zbraňou outsidera z piatej ligy, ktorý prekvapivo pokoril druholigový Púchov 2:1.

„Spievame, oslavujeme. Vyhrali sme zaslúžene. Na ihrisku to vyzeralo ako keby Bešeňová hrá druhú ligu a Púchov piatu. Nie naopak. Mali sme šesť čistých šancí, hostia len jednu. Keby to skončilo 6:1, nikto nemôže povedať ani slovo,“ povedal funkcionár OŠK Bešeňová - Martin Baran.

Rozhodol bývalý ligista

Domáci išli do vedenia v 32. minúte po zakončení Mária Almaského. Po zmene strán sa Púchovu podarilo vyrovnať z pokutového kopu Šimona Štefaneca, ale posledné slovo mal bývalý ligový kanonier a reprezentant Slovenska v mládežníckych kategóriách – Štefan Zošák.

Ten využil faul v blízkosti šestnástky a rutinérsky loptu zakrútil k žrdi.

„Hostia sem prišli s béčkom povinne vyhrať, odišli však s dlhým nosom. Pre náš malý klub je to obrovský úspech. Vyhrali sme však zaslúžene. Máme výborný tím s bývalými reprezentantmi a skvelú partiu,“ dodal Baran.

Bývalý účastník európskych súťaží a tradičný tím najvyššej slovenskej súťaže prehral v dedine s niečo cez šesťsto obyvateľmi 1:2. Toľko fanúšikov sledovalo aj samotný duel.

„Priaznivci musia byť spokojní. Venujeme to im,“ doplnil.

„V kabíne sme si hovorili, že musíme prečkať úvod. Mali sme veľa priestoru, a tak sme si začali na vyššie postaveného súpera veriť. Škoda obrovského množstva zahodených šancí. Našťastie nás nemrzia a môžeme oslavovať,“ povedal kapitán Bešeňovej Mário Janiga.


Zvrátený futbal

V Slovnaft Cupe už piatoligista vyradil aj lídra tretej ligy FK Rakytovce.

„Zdolali sme tím z tretej a teraz druhej ligy. Keď sa nám podarí aj fortunaligistu, bol by to zázrak. Bolo by to zvrátené. Ale uvidíme, všetko je možné. Nemyslím si, že sa to stane, ale rozhodne sa o to pokúsime,“ dodal kapitán.

V piatej lige je Bešeňová so šiestimi výhrami a jednou prehrou na prvom mieste tabuľky.

„Zatiaľ nikto nehovorí o postupe, súťaž je ešte dlhá. Máme úzky káder, očakávať sa preto dajú aj straty bodov. Ideme do toho s pokorou a uvidíme,“ uzavrel Janiga.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Piatoligista šokoval druholigistu. Rozhodol bývalý reprezentant