Zvolenčania v úvode letnej prípravy aj s novými menami

SITA|2. máj 2008 o 13:11

ZVOLEN 2. mája (SITA) - Hokejisti extraligového tímu HKm Zvolena začali v piatok letnú prípravu. V 29-člennom kádri je 14 nových mien. Najväčšie zmeny sú na brankárskom poste, na ktorom Hudáčka s Bielikom ...

ZVOLEN 2. mája (SITA) - Hokejisti extraligového tímu HKm Zvolena začali v piatok letnú prípravu. V 29-člennom kádri je 14 nových mien. Najväčšie zmeny sú na brankárskom poste, na ktorom Hudáčka s Bielikom nahradili Ján Laco a Marek Šimko. Jednotkou bude Laco, ktorý podpísal trojročný kontrakt. Obranu vystužia skúsený Jiří Malinský, navrátilec z Poľska Peter Gallo a mladí talentovaní hokejisti Tomáš Kolafa a Juraj Valach. Aj do útoku získali Zvolenčania viaceré zaujímavé mená. Čerstvou posilou je Jaroslav Markovič, ktorý bude v HKm pôsobiť minimálne jednu sezónu, pričom klub si môže uplatniť na tohto krídelníka aj ročnú opciu. Ďalšími známymi novými akvizíciami sú Martin Vozdecký, Stanislav Lašček, Libor Pavliš, Tomáš Tatar, Juraj Húska a Lotyš Vladislavs Vodolažskis. Do prípravy sa zapojil aj Milan Jurík, ktorý vlani pôsobil v mužstve slovenskej reprezentačnej dvadsiatky. "Káder máme pre najbližšie obdobie kompletný. Do letnej prípravy sa zapojilo 29 hráčov, čo je dostatočný počet. Káder sa preto bude pochopiteľne ešte pred sezónou zužovať. Teraz sú v mužstve štyria brankári, deväť obrancov a šestnásť útočníkov,“ informoval agentúru SITA generálny manažér HKm Zvolen Ivan Piovarči.

Z vlaňajšieho tímu odišlo okrem spomenutých brankárov Hudáčka a Bielika (skončila im platnosť kontraktu) aj obrancovia Babka, Štork a Frühauf, s ktorými sa vedenie Zvolena dohodlo na rozviazaní zmluvy. Rovnako tak aj s útočníkom Jánom Cibuľom. O Kopeckého a Krayzela mali Zvolenčania záujem, no nedohodli sa s nimi na podmienkach. Kontrakty sa skončili aj Ladislavovi Pacigovi a Lukášovi Juríkovi. Na Viktora Kubenka si vedenie HKm neuplatnilo opciu, navyše rozviazalo zmluvy aj s obrancom Marekom Priechodským a s útočníkom Rastislavom Gašparom. Obaja pôsobili v minulej sezóne v iných kluboch, no mali s HKm ešte platný kontrakt. Voľné ruky na hľadanie jednoročného hosťovania má obranca Martin Ondruška. Jeho kontrakt v klube spod Pustého hradu bude pokračovať od prvého mája 2009. Vo Zvolene zostali juniorský brankár Matej Kristín, kapitán Ladislav Čierny, ktorý podpísal s klubom nový kontrakt, obrancovia Jan Dlouhý, Juraj Cebák, Michal Juraško a Marek Ďaloga (pôsobil aj v slovenskej reprezentančnej dvadsiatke), útočníci Filip Turek, Lukáš Hvila, Jozef Čierny, Marek Dubec, Ján Lipiansky, Filip Macejka a Michal Chovan. Zvolenskí hokejisti sa v lete budú pripravovať prevažne v domácich podmienkach. "Pôjdeme iba na jedno sústredenie, od prvého so šiesteho júna v hoteli Elán na Červenom kameni pri Dunajci. Domáca príprava v našich podmienkach sa skladá z dvojfázových tréningov. Tie budú v pondelok, utorok, štvrtok. Jednofázové tréningové jednotky budú v piatok a v stredu čaká hráčov väčšia regenerácia. Prvá etapa tohto prípravného obdobia sa skončí 27. júna. Hokejisti potom dostanú dovolenky až do 20. júla. Ďalší úsek prípravy sa začne už na ľade 21. júla,“ doplnil informácie generálny manažér HKm Ivan Piovarči.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolenčania v úvode letnej prípravy aj s novými menami