Zvolenčania priznali malú nezrovnalosť, podvod odmietajú

Na snímke hráči Zvolena sa radujú z  gólu.
Na snímke hráči Zvolena sa radujú z gólu. (Autor: TASR)
SITA|9. dec 2015 o 16:31

Exekúciu zvolenský klub urovnal. Šéf Tipsport ligy Richard Lintner ocenil ich prístup.

ZVOLEN.- V súvislosti s podnetom riadiaceho orgánu slovenskej hokejovej Tipsport ligy 2015/2016 spoločnosti Pro-Hokej na výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja o nezrovnalostiach pri udelení licencie pre HK Poprad sa okrajovo spomenulo aj meno iného mužstva HKM Zvolen.

Klub exekúciu urovnal

"Klub v lete podal čestné vyhlásenie o vyrovnaní záväzkov, nakoľko všetky záväzky zo sezóny 2014/2015 k termínu riadne vyrovnal. Preto bolo udelenie licencie pre pôsobenie klubu HKM Zvolen v najvyššej súťaži na sezónu 2015/2016 plne v súlade s podmienkami pre udeľovanie a nakladanie s licenciou. Použitie slova 'podvod' v tejto súvislosti rozhodne nie je na mieste," uvádza klub na webovej stránke.

"Koncom októbra nás Pro-Hokej ako riadiaci orgán súťaže vyzval na písomnú odpoveď k veci, že sa z verejne dostupných zdrojov dozvedel o našom záväzku (exekučný príkaz, pozn.) voči hráčovi zo sezóny 2013/2014. Sporný záväzok vznikol nedorozumením, na čo sme 4. novembra 2015 odpovedali listom spoločnosti Pro-Hokej, v ktorom sme sa k veci vyjadrili a dokladovali vzniknutý problém, ktorý už bol v tom čase vyrovnaný."

Exekúciu klub medzičasom vyrovnal. "V žiadnom prípade nebolo v záujme klubu niečo zakrývať, najmä ak poukážeme na čiastku, o ktorú vlastne išlo. Preto ešte raz vyhlasujeme, že celý problém vznikol nedorozumením, nie zámerne zo strany HKM."

Problém vznikol, keď mladík ukončil kariéru

Svoj pohľad pripojil aj generálny manažér klubu Milan Čanky.

"Menovaného hráča, ako odchovanca Zvolena a talentovaného hráča, som na základe jeho výsledkov preradil z juniorky do A-mužstva a uzatvoril s ním profesionálnu zmluvu. Hráč mal od začiatku zdravotné problémy a klub sa mu snažil zabezpečiť čo najlepšiu lekársku starostlivosť. Bohužiaľ, Kvôli pretrvávajúcim ťažkostiam musel predčasne ukončiť svoju sľubne sa rozvíjajúcu kariéru," vysvetľuje Čanky.

"Napriek sporným faktúram som sa rozhodol exekučný príkaz vyplatiť v plnej sume (aj keď s omeškaním) a aj touto formou sa poďakovať hráčovi za jeho služby. Nakoľko som nechcel spor s hráčom naťahovať, vyriešil som to a zobral na vlastnú zodpovednosť. Dnes môžem povedať, že to bola chyba."

"Ak predstavenstvo klubu uzná, že som pochybil, som pripravený niesť zodpovednosť a na žiadosť predstavenstva odstúpiť zo svojej funkcie. Určite tak neurobím na tlak médií a tzv. 'fanúšikov' hokeja, ktorí či už cielene, alebo na základe nedostatku informácií, očierňujú moje meno a meno klubu," napísal Milan Čanky.

Lintner si váži prístup Zvolena

Obe vyhlásenia klub okrem zverejnenia na webe poslal aj šéfovi súťaže Richardovi Lintnerovi.

"Osobne si vážim chlapský prístup vedenia HKM Zvolen a priznania si malého pochybenia, ktoré bez našej výzvy vo veľmi krátkom čase napravilo. Verím, že spoločnými silami v budúcnosti predídeme podobným pochybeniam. Zároveň oceňujem veľkú aktivitu, ktorú v rámci sprievodných akcií či propagácie klubu a zároveň aj našej najvyššej hokejovej ligy hokejový klub HKM Zvolen vyvíja pre svojich fanúšikov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zvolenčania priznali malú nezrovnalosť, podvod odmietajú