Zuzulová štvrtá po 1. kole slalomu, na pódium 9 stotín

TASR|7. jan 2007 o 11:55

Kranjska Gora 7. januára (TASR) - Narastajúcu formu a lyžiarsku pohodu potvrdila Veronika Zuzulová aj v 1. kole nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára ...

Kranjska Gora 7. januára (TASR) - Narastajúcu formu a lyžiarsku pohodu potvrdila Veronika Zuzulová aj v 1. kole nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára v slovinskej Kranjskej Gore. Slovenská zjazdárka zašla 4. najrýchlejší čas, 62 stotín sa suverénkou zimy, Rakúšankou Marlies Schildovou. Za druhou Češkou Šárkou Záhrobskou zaostala 22 a za treťou Rakúšankou Kathrin Zettelovou iba 9 stotín.

Zuzulová mala síce v tretej bránke neisté zahranenie, ale bola to jej jediná viditeľná chybička. Na celom svahu išla vyrovnane, ideálne skĺbila flexibilnú prácu kolien pri presúvaní ťažísk na vonkajšie lyže s pokojným držaním hornej časti tela. Rytmus na kopci homologizovanom pre špičkové mužské preteky nestratila ani v dvoch náročných prelomoch, naopak, v tom do unikátnej strminy podržala stopu aj v tých najzatvorenejších bránkach. Hoci jej podľa koeficientu patrí 17-ka a pri Kosteličovej neúčasti 16-ka, štartovala s číslom 18, lebo Američanky Kildowová a Mancusová na základe ich bodov v celkovom poradí SP využili regule FIS a právo štartu za prvou 15-kou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zuzulová štvrtá po 1. kole slalomu, na pódium 9 stotín