Zomrel päťnásobný majster sveta v endure Ahola

Mika Ahola.
Mika Ahola. (Autor: blogs.dirtrider.com)
TASR|16. jan 2012 o 21:41

Ahola sa v tejto sezóne stal držiteľom niekoľkých rekordov, keď päťkrát v rade nenašiel premožiteľa na svetovom šampionáte.

BARCELONA. Na následky zranení z tréningu zomrel v nemocnici v Barcelone päťnásobný majster sveta v motocyklovom endure Mika Ahola. Tridsaťsedemročný fínsky jazdec pritom paradoxne na prelome rokov ohlásil koniec kariéry.

Šokujúca správa pre motoristický svet prišla zo španielskej Girony, kde Ahola trénoval. Zatiaľ nie sú potvrdené presné príčiny úmrtia, faktom je, že mal vážne vnútorné zranenia a svet opustil po niekoľko hodinovej operácii. K fatálnej udalosti došlo ešte počas tréningu pred tromi týždňami.

Nečakaná správa o Aholovom osude, ktorý bol aj sedemnásobným víťazom prestížnej Šesťdňovej, sa dotkla aj jeho slovenského kolegu Štefan Svitka. Päťnásobný majster Európy v endure, ktorý zažiaril v týchto dňoch piatym miestom na 33. ročníku Rely Dakar, poznal severského borca s osobných stretnutí.

"Som z toho v šoku. Poznal som ho z významných poduajtí a šampionátov. Je to veľká strata, pretože to bol skutočne šampión. Je to smutné, taký koniec," povedal pre TASR Svitko, ktorého zrejme po návrate z juhomarickej Rely Dakar čaká operácia deltového svalu.

Ahola sa v tejto sezóne stal držiteľom niekoľkých rekordov, keď päťkrát v rade nenašiel premožiteľa na svetovom šampionáte (2007 - 2011). Súčasne bol prvým majstrom sveta vo všetkých troch triedach - E1, E2, E3, pričom napokon sa stal aj najstarším držiteľom titulu majstra sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Zomrel päťnásobný majster sveta v endure Ahola