Žlto-modrí testovali štyri nové tváre

Jeden zo skúšaných hráčov. Ostap Gros (vľavo) zostáva v tréningovom procese.
Jeden zo skúšaných hráčov. Ostap Gros (vľavo) zostáva v tréningovom procese. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|23. máj 2017 o 00:00

Ukázali sa v zápase s Popradom, traja Šoltisa nepresvedčili.

MICHALOVCE. V piatkovom 32. kole Fortuna ligy mali michalovskí futbalisti voľno, pretože ich súper z Myjavy sa ešte v zime odhlásil zo súťaže.

V stredu si tak Zemplínčania pozvali na prípravný duel ambiciózneho druholigistu z Popradu.

Podtatranci na čele s bývalým slovenským reprezentantom Stanislavom Šestákom, ktorý po odchode niekdajšieho kouča MFK Zemplín Františka Šturmu vykonáva v popradskom celku úlohu hrajúceho trénera, dokázali pri Laborci triumfovať hladko 3:0, keď favoritovi zasadili tri gólové údery v úvode druhého polčasu v priebehu necelých desiatich minút.

Gros zostáva trénovať

Prvoligistovi však vôbec o výsledok nešlo, aj keď jeho kormidelníka Antona Šoltisa krutá porážka rozdielom triedy mrzela.

Prešovský rodák nechal oddychovať viacero opôr (Patrika Maceja, Kristiho Qoseho, Milana Šimčáka či Igora Žofčáka).

„Bol to bojovný zápas, v ktorom nám chýbal pohyb a viazla súhra. Výsledok mohol byť pre nás priaznivejší, keby sme premenili šance, ktoré sme si vypracovali. Znovu sme zlyhali v efektivite,“ skonštatoval Šoltis.

V michalovskej zostave sa objavili aj štyria noví hráči, ktorí prišli na skúšku.

Tréneri testovali dvoch stopérov Nigérijčana Toheeba Olayemiho Taiwa z Nededu a Ukrajinca Ostapa Grosa z Močarian a dvoch krídelníkov Lotyša Vernersa Zalaksa z Jelgavy a Slováka Jána Tinátha z Plavnice.

„Malo sa prísť ukázať ešte viac tvárí, ale videli sme aspoň tieto štyri. Potrebujeme posilniť niektoré posty, preto hľadáme nejakých nových hráčov. Veľmi nás však títo hráči nepresvedčili, treba nám vyššiu kvalitu. Jedného z nich si však necháme v tréningovom procese a budeme ho ešte sledovať. Ide o Ostapa Grosa, mladého obrancu z ukrajinskej školy, ktorý sa nebojí ísť do súbojov. Ostatní nespĺňali naše kritériá,“ dodal Šoltis.

Zemplínčania už túto sobotu zakončia svoju druhú sezónu v najvyššej súťaži súbojom na Pasienkoch proti vicemajstrovi Slovanu Bratislava.

Michalovce – Poprad 0:3 (0:0)

Góly: 53. J. Šašinka, 60. V. Maťaš, 61. Daško.

MFK ZEMPLÍN: M. Kira (46. Prysiazhniuk) – M. Kolesár, Gros (60. Vajs), Taiwo, Sipľak (35. Kavka) – Grič (46. T. Sedlák) – Zalaks (65. Dimitriadis), F. Serečin (46. A. Leško), Dimitriadis (46. J. Tináth), M. Regáli (46. M. Koscelník) – Kushta (46. Bellás).

FK: Malec (46. Knurovský) – Hatok, J. Hric (75. Šuľa), Palša (65. Peciar), S. Kica – Daško – V. Maťaš (70. Marko Lukáč), Medak (75. Gruca), Bilas (65. Gallovič), Kukoľ (72. Kapláň) – Šesták (46. J. Šašinka).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Žlto-modrí testovali štyri nové tváre