Žirková pred turnajom: Máme ťažké nohy

Zuzana Žirková. Opora Good Angels Košice.
Zuzana Žirková. Opora Good Angels Košice. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|8. sep 2011 o 00:00

Stretnutím Dannax Sport Košice - Poprad sa dnes o 16. hodine v Infiniti aréne začne medzinárodný basketbalový turnaj žien Veľká cena Košíc. O 18.30 sa potom uskutoční súboj dvoch majstrov – slovenského a rumunského. Družstvo Good Angels nastúpi proti Ara

du.

KOŠICE. Oddnes do soboty bude Infiniti aréna dejiskom Veľkej ceny Košíc. Na turnaji ženských basketbalových klubov sa predstaví šesť družstiev, medzi nimi dvaja účastníci Euroligy – domáci Good Angels Košice a maďarský Šopron. Štartovať na podujatí bude aj rumunský majster z Aradu a poľský klub Widzew Lodž, ďalej Poprad a dvadsiatka pod názvom Dannax Sport.

Stále naháňajú kondíciu

Majstrovský tím Good Angels Košice má za sebou kondičné sústredenie v Bardejove. Domáci turnaj bude prvou hernou previerkou. „Ešte stále sa na tréningoch venujeme aj fyzickej príprave. Nič na tom nemení ani domáci turnaj. Myslím, že aj o týždeň ešte budeme naháňať kondíciu. To skrátka patrí k tejto fáze prípravy. Pre žiadnu hráčku kondičné tréningy nie sú ľahké. Ale bez nich to nejde. Zvládam to, viem si za tie roky sily rozvrhnúť,“ hovorí skúsená basketbalistka Good Angels Košice Zuzana Žirková.

Večer s rumunským majstrom

Rumunský šampión z Aradu bude dnes večer prvým súperom nášho majstra v príprave na sezónu 2011/2011. Žirková vie, že ľahkosť zo strany domácich hráčok aktuálna byť nemôže. „Myslím si, že pre ľudí to veľký zážitok nebude. Ale ktovie, možno prekvapíme a príde prvá forma. No skôr očakávam náročný zápas, už len preto, že máme ťažké nohy. Poznať to na pohybe.“ Napriek tomu chce dnes Zuzana Žirková odchádzať z ihriska ako víťazka. „Sme športovci a aj keď ide o prípravu, pôjdeme do toho s tým, že zvíťazíme. Pred nami sú tri zápasy, postupne by sa to malo zlepšovať. Hlavne, aby sme to zvládli po zdravotnej stránke. Ale klamala by som, keby som povedala, že nechceme hrať v sobotu finále.“ Favoritom A-skupiny je celok Good Angels, v béčku by mali dominovať hráčky maďarského Šopronu. A ak sa naplnia papierové prognózy, tieto dva kluby sa v sobotu stretnú v zápase o prvé miesto.

Čas na zohrávanie

V tíme Good Angels sa zmenila polovica kolektívu. Prejaví sa to zrejme aj na hernom prejave Košičaniek. „Neviem čo môžeme očakávať od nových hráčok, ktoré prišli do družstva. Chce to viac spoločných tréningov. Basketbalovo sa môžeme prejaviť tak o mesiac, keď sa trochu zohráme. Taktický prejav sa stále musí prispôsobiť typu hráčok, ktoré sú k dispozícii. Nejaký čas potrvá, kým to do seba zapadne. Predsa len, sú tu nové hráčky aj asistent trénera.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Žirková pred turnajom: Máme ťažké nohy