Žilinčania nahrávajú svojim prenasledovateľom

Vľavo je Prešovčan David Střihavka, vpravo Žilinčania Bello a Róbert Pich.
Vľavo je Prešovčan David Střihavka, vpravo Žilinčania Bello a Róbert Pich. (Autor: SITA)
Ján Mikula|1. apr 2012 o 21:17

Dve kolá Corgoň ligy v uplynulom týždni zdramatizovali boj o čelo tabuľky.

BRATISLAVA. Futbalisti MŠK Žilina už nie sú takými suverénmi v Corgoň lige ako donedávna. Po dvoch kolách v týždni sa ich náskok pred súpermi znížil na bod (Slovan) a dva (Trnava).

Dramatickosť boja o titul a umiestenie, ktoré zabezpečuje účasť v pohárovej Európe, zvyšuje program tohto tiež dvojkolového týždňa.

V utorok hrá Žilina v šlágri kola so Slovanom, v sobotu pôjde na horúcu pôdu do Senice a Slovan v ťaháku veľkonočného kola privíta na Pasienkoch Trnavu.

Žilina mala šťastie

Žilina po remíze v Zlatých Moravciach mala pred Prešovom obavy. Oprávnené. Znie to takmer neuveriteľne, ale počas štyroch sezón, odkedy je Prešov v Corgoň lige, nedala na ihrisku Tatrana gól. Až teraz so šťastím. Prvých 45 minút nevystrelili jej hráči na bránu ani raz. Prešovčania boli aktívnejší, gólové šance mali Střihavka, Jakovlev a napokon skóroval Adam z penalty po jasnom zrazení Jakovleva Akakpom.

Pred vyrovnaním trafili do priestoru brány iba Barčík a Akakpo, ich kolega v bráne Krnáč mal viac práce. Udrelo nečakane, po úniku zľava trafil Peruánec Deza. Žilina mala v závere šťastie, lebo Guba ani na dva razy neprekonal brankára Krnáča.

Chýbajú kvalitní Slováci

Žilina je v útoku v poslednom čase bezzubá. Citeľne jej chýba zranený Ceesay z Gambie. Vzadu ju istia takmer napospol cudzinci. V obrane popri Barčíkovi hrá Mabouka z Kamerunu, Akakpa z Toga, Ricardo Nunez z Portugalska, v kádri je ešte Ghančan Price. Sedmičku legionárov dopĺňajú spomínaný strelec Deza a Babatounde Bello z Nigérie, ktorý sa už na Slovensku usadil.

Kvalitná je cudzina, ale chýba rovnako kvalitné slovenské zastúpenie. Tým sa Žilina v nedávnej minulosti pýšila. O tom, že je z formy, svedčí napokon aj zmierlivé konštatovanie trénera Ľuboša Nosického. Priznal, že v prvom polčase bol Prešov jasne lepší a nerozhodný výsledok najvážnejšieho ašpiranta na titul s tímom, ktorý sa zachraňuje, považuje za spravodlivý.

Trnava ryžovala

Spartak Trnava sa stal mužstvom týždňa. Zo spomínaných štyroch adeptov o titul získal z dvoch zápasov plných šesť bodov po výhrach v Banskej Bystrici a Košiciach. Slovan a Senica nahrali štyri body (vo vzájomnom zápase bola remíza 2:2) a Žilina po 1:1 v Zlatých Moravciach a Prešove brala iba dva body.

Nahráva súperom, čo sa jej môže vypomstiť. Zajtrajší šláger kola so Slovanom na〜značí, či je z najhoršieho von, alebo bude pokračovať v postupnom odovzdávaní pozície súperom.

Košičania sú neuveriteľní smoliari. Na jar vyhrali 1:0 v Senici, ale v troch zápasoch doma za sebou robili súperom granda. Prehrali 1:2 s Trenčínom, 0:1 so Slovanom aj s Trnavou. Gól Trnavy dal bývalý hráč a odchovanec Košíc Bicák, predtým sa o prehru 0:1 v Žiline zaslúžil ďalší košický odchovanec Novák. Tréner Ladislav Šimčo: „Tretí zápas za sebou dávame súperom doma darčeky, lebo robíme nezmyselné chyby.“

Trnavský kormidelník Pavel Hoftych žiaril spokojnosťou: „Hrali sme s nepríjemným súperom. Tri body po rovnakom zisku v týždni v Banskej Bystrici sú jednoducho super,“ povedal po stretnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilinčania nahrávajú svojim prenasledovateľom