Žilinčania ide do Kišiňova bez Pečalku a Rilkeho

SITA|21. júl 2009 o 14:02

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra MŠK Žilina si pred týždňom v prvom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA vytvorili výhodnú pozíciu pred štvrtkovou odvetou.

ŽILINA. Futbalisti úradujúceho slovenského ligového vicemajstra MŠK Žilina si pred týždňom v prvom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2009/2010 vytvorili výhodnú pozíciu pred štvrtkovou odvetou.

Na Štadióne pod Dubňom dokázali "šošoni" zdolať moldavskú Daciu Kišiňov 2:0 gólmi Tomáša Oravca a Ivana Lietavu a na pôde súpera tak budú nepochybne v psychickej výhode. Zverenci trénera Pavla Hapala však rozhodne nesmú zľaviť z ostražitosti, pretože akékoľvek podcenenie protivníka môže byť veľmi zradné. Štvrtkový odvetný duel má v metropole Moldavska na Stadionul Dinamo s kapacitou 3000 divákov výkop o 18.30 h SELČ (19.30 h miestneho času).

Žilinčania si v utorok dopoludnia zatrénovali na vlastnom ihrisku, popoludní doprial hlavný tréner svojim hráčom voľno.

"Všetci môžu stráviť večer so svojimi najbližšími. Zídeme sa opäť až v stredu ráno o 6.30 h pred štadión a potom sa autobusom presunieme do Bratislavy," informoval Pavel Hapal agentúru SITA. Z Letiska Milana Rastislava Štefánika má výprava "žlto-zelených" odlet o 11.00 h.

"Po prílete nás vo večerných hodinách v Kišiňove čaká oficiálny predzápasový tréning," uviedol český tréner MŠK, ktorému budú v Moldavsku chýbať dve opory: "Necestuje s nami zranený Mário Pečalka a rovnako ani Emil Rilke, ktorý má svalové problémy." Podľa prvého menovaného je v kabíne veľmi dobrá nálada, mužstvo je pripravené vybojovať postup aj pre tých, ktorí do boja nemôžu zasiahnuť.

"Ja už pomaličky začínam s tréningami, no ešte len tak zľahka. Chlapci sa už na štvrtok tešia, všetci veríme, že postúpime ďalej. Stretnutie budem sledovať pravdepodobne na internete, keďže v televízii ho asi nebudú dávať," povedal pre SITA Mário Pečalka.

Úspešnejší z dvojice MŠK Žilina - Dacia Kišiňov sa v 3. predkole druhej najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaže starého kontinentu stretne s chorvátskym Hajdukom Split.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Žilinčania ide do Kišiňova bez Pečalku a Rilkeho