Žilina zabojuje o prvé body, Marseille o postup

Futbalisti Žiliny doposiaľ nezískali v Lige majstrov ani bod.
Futbalisti Žiliny doposiaľ nezískali v Lige majstrov ani bod. (Autor: SITA)
TASR|2. nov 2010 o 08:03

Vo štvrtom zápase F-skupiny Ligy majstrov bude MŠK Žilina stáť v stredu opäť pred úlohou získať prvé body v hlavnej fáze prestížnej súťaže.

Vo štvrtom zápase F-skupiny Ligy majstrov bude MŠK Žilina stáť v stredu opäť pred úlohou získať prvé body v hlavnej fáze prestížnej súťaže.

ŽILINA. Na domácej tráve hostí francúzskeho majstra Olympique Marseille, s ktorým pred dvoma týždňami prehral na Stade Vélodrome najtesnejšie 0:1. Žilinčania sú aktuálne v tabuľke poslední s jedným streleným gólom na konte.

Suverénny líder skupiny Chelsea Londýn privíta v druhom dueli na Stamford Bridge moskovský Spartak a má šancu spečatiť prípadnou štvrtou výhrou postup do jarného osemfinále.

Žilinčania v prípade prehry stratia nielen teoretickú šancu na postup z druhého miesta, ale aj tretieho, ktoré by im zabezpečilo účasť v jarnom 16-finále Európskej ligy 2010/2011.

Žilina v plnej sile

Zverenci českého odborníka Pavla Hapala sa na L'OM pripravujú v plnej sile, menšie svalové problémy trápi len obrancu Patrika Mráza. Na druhej strane by mal byť už v poriadku aj stredopoliar Babatounde Bello.

"Šošoni", ktorí v piatkovej ligovej generálke remizovali doma s Banskou Bystricou 3:3, si po voľnej nedeli v pondelok zatrénovali a v utorok ich čakal už dopoludnia posledný tréning.

"V Marseille sme dali do zápasu všetko. Domáci na nás vybehli, ale my sme ich tlak ustáli. Škoda, že naša snaha neviedla k želanému výsledku. Domáce stretnutie bude úplne odlišné. Marseille zrejme nebude hrať otvorenú partiu, ale budú skôr čakať na nápor z našej strany," cituje trénera Hapala futbalportal.sk.

Pred dvoma týždňami podali Slováci sympatický výkon, no napriek šanciam nedokázali skórovať. "Už by konečne mohli tie góly z našej strany prísť. Je jedno, kto sa presadí. Predovšetkým dúfam, že odohráme dobré stretnutie, ktoré bude pre nás úspešné a získame nejaký bod," uviedol pre futbalportal.sk útočník Tomáš Majtán, ktorý je momentálne najlepším strelcom Corgoň ligy.

Francúzi chcú vyhrať. Inak je po postupe

Francúzi priletia v utorok dopoludnia na letisko v Dolnom Hričove bez zraneného skúseného stredopoliara Edouarda Cisseho, ktorý sa zranil v osemfinálovom súboji Ligového pohára proti treťoligovému EA Guingamp.

Bývalý európsky šampión pre nepriaznivé klimatické podmienky nemohol ani na dvakrát odohrať ligový šláger so Stade Rennes. Zverenci trénera Didiera Deschampsa síce trénovali, no teoreticky sa na nich môže odraziť vypadnutie zo zápasového rytmu.

Podľa Souleymana Diawaru sú síce na papieri favoritom opäť Francúzi, domácich si ale nemôžu dovoliť podceniť: "Prvých 10-15 minút bude dôležitých. My si nemôžeme dovoliť prehrať, budeme musieť hrať z plných síl. Sme síce na papieri favoritom, ale nesmieme zabúdať, že Žilina nám robila v prvom zápase, najmä v druhom polčase, dosť problémov. Netreba si zakrývať, že ak prehráme, máme po postupe," cituje Diawaru L'Equipe.

Šanca ešte žije

"Premýšľať o tom, či je Marseille veľkoklub a my nie, to v hlavách nemáme. Pokúsime sa vytvoriť viac šancí v prvom zápase. Viem, že myslenie celého klubu je postúpiť ďalej, takže to je rozdiel medzi nami a nimi," vyhlásil tréner Žiliny Pavel Hapal.

"Pokúsime sa urobiť všetko pre to, aby sme mali šancu hrať na jar Európsku ligu. Futbal je však krásna hra, ktorá prináša prekvapenia. Matematicky je ešte možné dosiahnuť aj druhé postupové miesto a pokiaľ šanca existuje, urobíme pre to maximum," dodal Hapal.

"Myslím si, že Marseille a Spartak sú na približne rovnakej úrovni. S tým rozdielom, že vo Francúzsku sme podali lepší výkon ako v Moskve, kde sme vyhoreli. Ak zajtrajší zápas nevyhráme, asi už môžeme zabudnúť aj na 3. priečku v tabuľke," priznal kapitán Žiliny Róbert Jež.

Súboj má na štadióne pod Dubňom výkop o 20.45 h a ako hlavný ho povedie švédsky rozhodca Stefan Johannesson. Na čiarach mu budú pomáhať krajania Stefan Wittberg a Magnus Sjöblom, štvrtým arbitrom je Johan Hamlin, pozor na dianie v pokutových územiach budú dávať Jonas Eriksson a Magnus Ahlsen.

Zápas bude vysielať v priamom prenose STV, deň pred úvodným výkopom bolo ešte k dispozícii okolo 1500 vstupeniek.

F-skupina, 4. kolo LM 2010/2011, streda 3. novembra (20.45 h):

MŠK Žilina - Olympique Marseille

rozhoduje: Stefan Johannesson (Švéd.)

Tabuľka:

1. Chelsea Londýn 3 3 0 0 8:1 9

2. Spartak Moskva 3 2 0 1 4:2 6

3. Olympique Marseille 3 1 0 2 1:3 3

4. MŠK ŽILINA 3 0 0 3 1:8 0

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Žilina zabojuje o prvé body, Marseille o postup