Žilina vyhrala v dohrávanom dueli v Podbrezovej

V Podbrezovej otváral skóre netradičný strelec- obranca Mabouka (vľavo).
V Podbrezovej otváral skóre netradičný strelec- obranca Mabouka (vľavo). (Autor: TASR)
TASR|15. sep 2015 o 22:25

Futbalisti Podbrezovej prehrali už štvrtý zápas v rade.

Fortuna liga - 1. kolo (dohrávka):

ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina 2:3 (0:2)

Góly: 56. Sabler, 90+. Gál-Andrezly - 32. Mabouka, 36. Škriniar z pok. kopu, 76. William

rozhodca Kružliak, ŽK: Vajda, Kupčík - Mazáň, Paur, Pečovský, Čmelík, Mabouka, Škriniar, 1650 divákov.

Podbrezová: Kuciak - Andrič, Kupčík, Pimpara, Migaľa -Kochan (55. Mehanovič) - Gál-Andrezly, J. Pančík, Vajda (70. Kapor), Almaský (44. Vaščák) - Sabler

Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Mazáň- Káčer (68. Škvarka), Pečovský - Bénes Paur (60. Čmelík), William - Mihalík (87. Letič)

PODBREZOVÁ. Domáci sa tretíkrát pokúšali skrášliť zrekonštruovaný štadión Zelpo arény víťazstvom. Žilinčania v odloženom 1. kole však neboli ľahkým sústom, aj keď vlani medzi oboma súpermi sa zrodila vyrovnaná bilancia.

Tri zápasy za sebou s prehrami museli železiari v úvode zápasu rozchodiť i rozbehať, aby sa pokúsili o malý zázrak a zaskočili favorita.

Začalo sa opatrne na oboch stranách, s viacerými nepresnosťami, zrazenými loptami. V 9. min sa do zakončenia natlačil William, bránku však tiesnený netrafil.

Aj domáci zriedkavo pohrozili, v 16. min po centri Andriča pred Almaským zasiahol Škriniar a hrozbu odvrátil. Prvá väčšia príležitosť sa zrodila v 24. min pred žilinskou bránkou a veľa nechýbalo, aby Sabler po centri Almaského prekonal Volešáka.

Vysokých lôpt do šestnástky hostí pribúdalo, o presnejšiu trefu sa v 30. min pokúšal z trestného kopu Gál-Andrezly, brankára Volešáka však neprekvapil.

Žilinčania naplno udreli po rýchlej akcii v 32. min, po centri Mihalíka sa k lopte dostal Mabouka a jeho strela od žrde skončila v sieti.

Ďalší úder pre železiarov prišiel onedlho, po faule Kupčíka na Williama z pokutového kopu pridal v 36. min ďalší gól Škriniar.

Po zmene strán domáci museli aj zariskovať, aby zvrátili nepriaznivý stav. V 56. min sa konečne zaradovali, keď Sabler svojou aktivitou obral obrancov hostí o loptu a znížil.

Zápasovému rébusu udelil jasno v 76. min po dorážke William, ešte predtým Kuciak stihol gólu zabrániť, no vzäpätí kapituloval.

Útočná aktivita domácich stúpla, odmeny v podobe kontaktného gólu sa však nedočkali.

Naopak, v 85. min mal na kopačke ďalší gól William, zabránil mu v ňom výborný zákrok brankára Kuciaka.

Kozmetická úprava po umiestenej strele k žrdi Gála-Andrezlyho v nadstavenom čase už nezmenila nič na fakte, že Žilinčania nedopriali bojovným železiarom ani bod.

Hlasy:

Zdenko Frťala (tréner Podbrezovej): "Hráči môžu stále veriť vo svoje sily, pretože dosť potrápili takého kvalitného súpera. Zaslúžili si poďakovať a aj som to urobil, pretože som ocenil ich prístup k zápasu a aj hru. Výsledkovo sme už na súpera nemali, opäť sme nezískali ani bod, aj keď sme si ho zaslúžili."

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Zápas mal dva rozdielne polčasy a my sme si víťazstvo vydreli hlavne v tom prvom. Dvojgólový náskok sme si za nasadenie a účinnejšie kolmé útoky zaslúžili. V druhom polčase sme skĺzli do pasivity, súper znížil, táto časť zápasu spokojnosť u mňa určite nevyvolala."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina vyhrala v dohrávanom dueli v Podbrezovej