Žilina rozdrvila Zlaté Moravce, Slovan nečakane prehral s Myjavou

Matej Jelič strieľa jeden z piatich gólov Žiliny do siete Zlatých Moraviec.
Matej Jelič strieľa jeden z piatich gólov Žiliny do siete Zlatých Moraviec. (Autor: TASR)
SITA|26. júl 2015 o 21:35

V novej sezóne vyhrali zatiaľ všetky zápasy. Futbalisti Žiliny po štyroch triumfoch v Európskej lige suverénne zvládli aj svoj prvý duel v domácej súťaži.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina potvrdili úlohu favorita a v nedeľnajšom stretnutí 2. kola Fortuna ligy 2015/2016 zdolali Zlaté Moravce presvedčivo 5:1 (2:0).

Už v 16. minúte mali dvojgólový náskok - strelecky sa presadili Miroslav Káčer a Jakub Paur. V 62. minúte síce znížil Josip Krznarič, ale zakrátko Michal Škvarka prinavrátil domácim dvojgólové vedenie.

Striedajúcemu chorvátskemu kanonierovi Matejovi Jeličovi stačili necelé dve minúty pobytu na trávniku, aby sa aj on zapísal do streleckej listiny. Gólovú bodku za duelom dal svojím druhým zásahom v stretnutí Paur.

kovac_res.jpg

Brankár Zlatých Moraviec Pavel Kováč lovil loptu zo svojej brány dokopy päťkrát. FOTO - TASR.

Erik Pačinda bol hrdinom Dunajskej Stredy stretnutí proti Trnave. DAC prehrával ešte desať minút pred koncom duelu 0:1.

Dvadsaťšesťročný krídelník sa dvoma presnými zásahmi v rozpätí necelých piatich minút postaral o zvrat. Druhý gól dal z pokutového kopu po faule hosťujúceho stopéra Miloša Nikoliča v pokutovom území.

Dunajskostredčania majú na konte plný počet šest bodov, Spartak zatiaľ ani jeden.

janecka_res.jpg

O loptu bojujú Trnavčan Marek Janečka (vo vzduchu) a Dunajskostredčan Erik Pačinda. FOTO - TASR.

Spartak Myjava pokračuje v rozprávkovom vstupe do nového ročníka Fortuna ligy. V nedeľu zvíťazil na pôde bratislavského Slovana 1:0.

V úvodnej štvrtine zápasu sa museli pri viacerých príležitostiach vyznamenať gólmani Ján Mucha a Peter Solnička. Karolovi Mészárosovi a Petrovi Sládekovi pre zmenu chýbali na oboch stranách len milimetre.

Ako prvý a napokon i jediný udrel v 36. minúte myjavský Peter Sládek - vyťažil z výbornej práce kapitána Štefana Pekára a nedôrazu domáceho Dávida Hudáka.

mucha_res.jpg

Ján Mucha zasahuje pri šanci Spartaka Myjava. FOTO - TASR.

Domácim v druhej časti pomohli i striedania, ale v koncovke sa naďalej trápili. Karolovi Mészárosovi či Nicolásovi Gorositovi chýbali k vyrovnaniu centimetre, Marko Milinkovič a Filip Oršula si vylámali zuby na Solničkovi.

Myjava začala ku koncu duelu využívať otvárajúce sa okienka v defenzíve súpera, no svoj náskok už nenavýšila.

Nádej na body pre svoj tím definitívne zmaril František Kubík. V 82. minúte po druhej žltej karte putoval predčasne do kabín.

solnicka_res.jpg

Myjavský brankár Peter Solnička pochytal všetky šance Slovana. FOTO - SITA.

Fortuna liga 2015/2016 - 2. kolo:

Žilina - Zlaté Moravce 5:1 (2:0)

Góly: 16. a 89. Paur, 9. Káčer, 69. Škvarka, 79. Jelič - 62. Krznarič

ŽK: 63. Škvarka (Žilina), rozhodovali: P. Hrčka - Bóllo, Jenčura, 1689 divákov

Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič - Pečovský - Čmelík (61. Špalek), Káčer, Bénes (46. Škvarka), Paur - J. Mihalík (77. Jelič)

Zlaté Moravce: P. Kováč (4. Ranilovič) - Cebara (66. Mance), Burič, Tipurič, Mršič - S. Milojevič - Orávik, Samateh, D. Školnik, Glavaš (66. Kupec) - Krznarič

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Jasný výsledok, päť pekných gólov a pokiaľ sme hrali v plnej koncentrácii, tak mal náš výkon vysokú kvalitu. V určitých úsekoch sme stratili koncentráciu, pretože pre chalanov nie je ľahké prepnúť sa z režimu pohárového zápasu a postupových emócií, obzvlášť, keď sme rýchlo viedli 2:0. Chlapci to ale zvládli a je to pre nás dôležitý vstup do novej ligovej sezóny."

Milko Djurovski, tréner ViOnu Zlaté Moravce: "Vedeli sme, že v Žiline nás čaká ťažký zápas. Dostali sme rýchlo dva góly. Mali sme šancu vrátiť sa do zápasu dvoma šancami, ale vyšlo nám to až v druhom polčase. Potom sme to však mali opäť ťažké, lebo domáci ukázali svoju kvalitu a rozhodli o zápase. Moji hráči však vydali zo seba maximum. Súperovi gratulujem k výhre."

cmelik_res.jpg

Žilinčan Lukáš Čmelík (vľavo) sa pokúša obrať o loptu Stefana Milojeviča. FOTO - TASR.

Dunajská Streda - Trnava 2:1 (0:1)

Góly: 81. a 85. (z pok. kopu) Pačinda - 41. Mikovič

ŽK: 31. G. Straka, 52. Ljubičič, 86. Pačinda - 33. Čonka, 43. Vojtuš, 62. Greššák, 83. Strapák, ČK: 84. Miloš Nikolič (Trnava) za faul v pokutovom území, rozhodovali: Smolák - Hancko, Pozor, 5218 divákov

Dunajská Streda: Tujvel - M. Ljubičič, Ľ. Michalík, Kwin, Brašeň - Štepanovský, G. Straka, Sarr (78. Krišto), Pačinda (90.+ Antonio Asanovič) - Szarka, Polievka (61. Pavol Jurčo)

Trnava: Strapák - Janečka, Martin Tóth, Miloš Nikolič, Čonka (46. Baéz) - Greššák, Casado - Mikovič (87. Bortel), E. Sabo, Halilovič - Vojtuš (71. Harba)

Tomislav Marič, tréner DAC Dun. Streda: "Videli sme veľmi dobrý zápas. Celých deväťdesiat minút sa hráči snažili hrať nátlakovo. Pri prvom góle sme mali smolu - dostali sme ho vtedy, keď sme kontrolovali hru. Zápas sme otočili a zaslúžene vyhrali. Teraz si chceme oddýchnuť a pripraviť sa na ďalšieho súpera. Trnave želám všetko dobré v Európskej lige."

Juraj Jarábek, tréner Spartaka Trnava: "Zápasu nechýbalo nič. Mal tempo, nasadenie, výbornú kulisu. Ujali sme sa vedenia, škoda šancí Haliloviča a Saba. Rozhodli striedania. Vyvrcholením bol vyrovnávajúci gól. Myslím si, že penalta bola diskutabilná. Červená karta sedela, ale či aj pokutový kop, tak to neviem."

strapal_res.jpg

Mladý brankár Trnavy Matej Strapák vykopáva loptu. FOTO - TASR.

Slovan Bratislava - Myjava 0:1 (0:1)

Gól: 36. Sládek

ŽK: 27. F. Kubík, 77. Milinkovič (obaja Slovan), ČK: 82. F. Kubík (po 2. ŽK), rozhodovali: Vnuk - Brendza, Kováč

Slovan Bratislava: Mucha - Kotula, D. Hudák, Gorosito, Podaný - Lásik (56. M. González), Štefánik (46. F. Oršula) - Milinkovič, K. Mészáros, F. Kubík - Priskin (60. Vittek)

Myjava: Solnička - Beňo, Banovič, Kóňa, J. Chovanec (33. P. Jánošík) - Marček - E. Daniel (90.+ Jastráb), Bílovský, Š. Pekár, Ľ. Kolár - Sládek (90.+ Ferenčič)

Dušan Tittel, tréner Slovana: "Upozorňovali sme hráčov, že nás čaká náročný zápas aj z toho dôvodu, že ťaháme dlhšiu sériu stretnutí v jednom slede. Pre zranenia nám chýbali niektorí hráči, navyše vo štvrtok hráme v Krasnodare. Museli sme myslieť aj na to. Myslím, že to bol zaujímavý zápas, najmä pre divákov, s množstvom šancí. Obaja brankár chytali veľmi dobre, Ján Mucha nás dlho držal v hre. Samozrejme, prehra nás mrzí. K rozhodcovi sa nebudem vyjadrovať - poviem len to, že bol veľmi slabý a ovplyvnil zápas, keď v úvode nevylúčil hráča hostí za faul na Mészárosa."

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Dôležité bolo, že sme boli aktívni. Boli situácie, keď pohrozil aj Slovan, najmä zo štandardiek, ale my sme si to ustrážili. Som rád, že sme zápas zvládli a z víťazstva máme veľkú radosť. Tá je o to väčšia, že víťazstvo na Slovane nie je bežná vec. Ak tu chce mužstvo uspieť, musí ho podržať brankár a nás dnes Solnička skutočne podržal. Do sezóny sme vstúpili úspešne, vyhrali sme prvé dva zápasy. Ešte nás však čaká tridsaťtri kôl. Sezóna je dlhá, preto nesmieme lietať v oblakoch."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina rozdrvila Zlaté Moravce, Slovan nečakane prehral s Myjavou