Zelenayovi tesne ušlo finále v Dauhe

SITA|6. jan 2011 o 20:25

Slovenský tenista Igor Zelenay si napokon v katarskej Dauhe nezahrá druhý raz vo svojej kariére vo finále štvorhry na hlavnej profesionálnej úrovni, chýbala mu jedna loptička.

DAUHA.

Po boku Taliana Fabia Fogniniho prehral vo štvrtkovom semifinále deblovej súťaže na turnaji ATP World Tour 250 Qatar ExxonMobil Open (dotácia 1,024 milióna USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) s tiež nenasadeným talianskym párom Daniele Bracciali, Andreas Seppi za 72 minút tesne 1:6, 6:4, 9:11 (zápasový tajbrejk). Zdolaní mali v rozhodujúcej "lotérii" sľubný náskok 5:2 i 7:5, neskôr prehrávali 7:8 s minibrejkom, ale aj viedli 9:8 a podávali. Na triumf to však nestačilo.

"Škoda, ale už to nejde zmeniť... Vyzeralo to nádejne. Otočili sme to zo zlého úvodu a prepracovali sme sa až k mečbalu, ten sme však nevyužili. Pri tom mečbale som ja podával a nedal som prvý servis, čo rozhodlo, keďže druhý servis Seppi dobre zreturnoval. Teraz to bolí ešte viac, keď si spomeniem, ako blízko sme boli k finále, ale aj taký je tenis i šport celkovo. Musím sa poučiť a nabudúce to zahrať lepšie," uviedol pre agentúru SITA Igor Zelenay a na margo svojho najbližšieho programu dodal: "Vyskúšame sa s Filipom Poláškom hlásiť v Aucklande na mieste, ale neviem, či sa tam napokon dostaneme do súťaže. Uvidíme v sobotu večer o šiestej. Bez ohľadu na to, ako to dopadne, platí, že spoločne budeme hrať na Australian Open."

Dvadsaťosemročný Novomešťan Zelenay, momentálne 66. príslušnom renkingu (najvyššie bol na 50. mieste), zatiaľ jediný raz bojoval o titul kategórie ATP World Tour vlani v Delray Beach na Floride. S Nemcom Philippom Marxom vtedy nestačil na renomovaných amerických bratov Boba a Mika Bryanovcov. Teraz si odnáša 90 bodov do príslušného renkingu a podiel zo šeku na 16 160 USD. Na grandslamových Australian Open v Melbourne spojí svoje sily s krajanom Filipom Poláškom.

Štvorhra - semifinále:

Daniele Bracciali, Andreas Seppi (Tal.) - Fabio Fognini, Igor Zelenay (Tal./SR) 6:1, 4:6, 11:9 (zápasový tajbrejk) za 72 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Zelenayovi tesne ušlo finále v Dauhe