ZAUJALO NÁS

Sportnet|14. nov 2006 o 00:00

Zentková rozhodla a utekala na stužkovúMarián ŠPACAIKošice - Nervydrásajúcu koncovku malo stretnutie ženskej basketbalovej extraligy medzi

Zentková rozhodla a utekala na stužkovú

Marián ŠPACAI

Košice - Nervydrásajúcu koncovku malo stretnutie ženskej basketbalovej extraligy medzi Viktoriou PČSP Košice a Banskou Bystricou. Hosťujúce hráčky dlhé minúty viedli, no v závere o výhru prišli, napokon sa zápas skončil 61:59 pre východniarky.

Ešte 34 sekúnd pred koncom pritom viedli Bystričanky 57:59, no potom hádzala trestné hody Gatialová. Vyrovnať sa jej však nepodarilo, premenila iba prvý, pri druhom zaváhala, ale vtedy fantasticky zasiahla pivotka Viktorie PČSP Michaela Zentková. Odrazenú loptu sa snažila doskočiť a bola pri tom faulovaná. Osem sekúnd pred koncom teda za stavu 58:59 hádzala šestky, ktoré premenila a otočila na 60:59. V úplnom konci ešte ďalším trestným hodom výhru poistila. "Samozrejme, že pri tých rozhodujúcich šestkách sa mi trochu triasli ruky, ale v kútiku duše som si verila," vyjadrila sa M. Zentková o kľúčovom okamihu stretnutia. Hrdinka zápasu si však slávu užiť nestihla, pretože bezprostredne po skončení duelu sa bleskovo zbalila a utekala na stužkovú slávnosť. V netradičnom čase o 14. hodine popoludní sa hralo práve preto, aby Zentková všetko stihla a oplatilo sa posunúť začiatok zápasu, pretože práve ona v úplnom závere rozhodla. Na jej hre však počas stretnutia bolo cítiť, že nie je vo svojej koži. "Bola som z toho nervózna, čo bolo cítiť tri štyriny zápasu. Nevedela som sa sústrediť, mysľou som bola niekde inde. Som rada, že sme napokon vyhrali, o to krajšia bola potom stužková. Všetko sa napokon stihlo, i keď som na ňu prišla trošku neskôr," dodala maturantka na košickom Gymnáziu M. R. Štefánika.

Víťazstvo Viktorie PČSP však bolo veľmi vydreté, Bystričanky totiž predvádzali sympatický basketbal a ich úsilie dlho slávilo úspech. "Naozaj už dávno sme výhru nevydreli tak ťažko. Neviem, z čoho to pramenilo, možno z toho, že sme sa pripravovali na Bystricu v kompletnejšom zložení aj s Antalecovou. Úvod nám nadmieru vyšiel, no potom sme zlyhávali v obrane, kde bola nedostačujúca spolupráca. Máme deväť hráčok, ktoré fungovali, či stále figurujú v reprezentačných výberoch, ale len dve - tri naplno chápu význam obrany. Z toho Mokošová a Lászlóová, ktorá je našou najlepšou obrankyňou, nemohli nastúpiť. Túto výhru si však cením. Viackrát sa nám totiž stalo, že sme priaznivý vývoj zápasu stratili nezvládnutou koncovkoou, vlani práve proti Bystrici sa nám to prihodilo dvakrát. Tentoraz sa družstvo nevzdalo, za čo si zaslúži pochvalu," skonštatoval tréner Viktorie PČSP Jaroslav Škapinec. Jeho zverenkyne sa dlho na ihrisku len hľadali a nedarilo sa prakticky nikomu. "Obrovské chyby v obrane sme sa snažili prehnane rýchlo naprávať v útoku a to je najhoršie, čo sa môže stať. V takom prípade totiž, naopak, treba hru upokojiť a my hráčku, ktorá by to dokázala, nemáme. Problémy sme mali aj s doskokmi. Pri našom zložení sme pritom mali v našej šestke kraľovať, no ani zďaleka to tak nebolo."

Viktoria PČSP nakoniec zubami-nechtami výhru uhájila, bola už piata za sebou a to klub vynieslo po prvej polovici základnej časti na výborné štvrté miesto. "Prekvapujúco sme sa vyštverali až na štvrtú pozíciu. Ak chceme udržať vysoké priečky, musíme v tréningovom procese viac času venovať obrane. Verím však, že aj keď nás čaká náročná odvetná časť, v najlepšej šestke budeme," dodal kormidelník Viktorie PČSP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: