Zastavia Folkmarčanov futbalisti Šace?

Sportnet|13. okt 2012 o 00:00

Neuveriteľných dvanásť zápasov bez prehry v rade majú na svojom konte futbalisti Veľkého Folkmara. Suverénne vedú tabuľku V. ligy Juh.



SPIŠ. Štyri kolá chýbajú do konca jesennej časti krajských futbalových súťaží. Z pohľadu spišských zástupcov je najlepší pohľad na špicu piatoligovej tabuľky Juh, kde je stále dvojica Veľký Folkmar a Krompachy.

Osamotený štvrtoligový zástupca spod Spišského hradu má v nedeľu za súpera tabuľkového suseda z Giraltoviec. Podhradčania sa pohybujú v druhej polovici tabuľky, a tak ich predzápasová matematika je viac než jasná.

Najväčší piatoligový záujem bude v nedeľu o výsledok zápasu Šaca – Veľký Folkmar. Len pre neznalých veci – Folkmarčania ešte v dvanástich majstrovských dueloch neokúsili trpkosť prehry.

Do popredia nastupuje stále tá istá piatková otázka z dielne ich najlepšieho kanoniera Mariána Beleja – kto zastaví folkmarskú sériu?

Ďalšie veľké derby bude v Rudňanoch. Pre domácich druhé za sebou. O bezgólovom výsledku Rudňancov v Spišských Vlachoch sa na Spiši debatuje dodnes.

V sobotu ich čakajú Krompašania, ktorí prekvapujúco podľahli práve Šaci, ktorá hostí neporaziteľný V. Folkmar. O záchranu bojujúci Vlašania merajú cestu do Strážskeho.

Bartko sa vracia

Najpútavejšia futbalová súťaž na Spiši VI. liga Podtatranská opäť cez víkend ponúka niekoľko futbalových lahôdok. Tou najväčšou bude súboj Harichovce – Smižany. K bývalým zverencom sa vracia tréner Milan Bartko, dnes už ako tréner Smižian.

„Do Harichoviec sa vždy rád vraciam. Sú tu oduševnení ľudia, ktorí dobre robia futbal. Verím, že s novým mužstvom uhrám dobrý výsledok. Ale hlavne nech je dobrý futbal."

Po mnohých rokoch sa Levoča predstaví na ihrisku v Jaklovciach. A po mnohých rokoch si domáci nevedia ani spomenúť, kedyže to naposledy inkasovali v majstráku dvanásť gólov, ako naposledy v Hranovnici. O každý bodík bojujúca Teplička hostí Spišskú Belú.

Najlepší manšaft zo Spišiakov druhé Hrabušice hrajú na pôde tretieho Spišského Bystrého. Opäť súboj dvoch „H“ bude v Helcmanovciach, ktoré hostia rozbehnutú Hranovnicu. Na Vysoké Tatry sa v súboji s Popradom B pozrú zblízka Margecanci. Kolo otvára dnes nováčik z Mária Huty proti Štrbe.

Program I. triedy SOFZ: Chrasť n/H – Spartak Bystrany, SŠM Bystrany – Odorín, Richnava – Kluknava, Gelnica – Nálepkovo, Domaňovce – Prakovce, Mníšek n/H – SNV B, Olcnava – Jamník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Zastavia Folkmarčanov futbalisti Šace?