Zápas Senice s DAC sa vyvíjal ideálne pre podvodníkov

Michal Durdovanský|13. sep 2013 o 20:15

Tipovanie, najmä na futbal, ho uživí. Nesleduje však formu mužstva, ale nepresnosti stávkových kancelárií.

BRATISLAVA. Zápas Senice a Dunajskej Stredy z 28. júla tohto roku bol pravdepodobne zmanipulovaný, myslí si stávkar Martin Švitel. Okrem stávkovania sa živí aj ako konzultant risk managementu rizika pre stávkové kancelárie.

„Videl som, že kurzy na počet padnutých gólov a na prehru Dunajskej Stredy prudko klesali na ázijských portáloch,“ spomína Švitel na zápas. Po prvom polčase to bolo bez gólov, Senica v druhej polovici dala štyri góly a vyhrala.

Prihadzujú počas zápasu

O veľké peniaze sa hrá na zahraničných stávkových internetových portáloch. Staviť sa tam na rozdiel od slovenských dá aj počas zápasu. U nás sa tipovanie prvým výkopom väčšinou končí.

„Kurz sa mení podľa toho, čo sa deje na ihrisku a podľa toho, na čo ľudia tipujú. Ak na konkrétnu udalosť stavia priveľké objemy peňazí, kurz ide prudko dolu. To je indikátor, že so zápasom nie je niečo v poriadku,“ vysvetľuje tipujúci.

Na zápase Senice s Dunajskou Stredou vysvetľuje, že sa vyvíjal ideálne pre podvodníkov, ktorí podplatili hráčov.

„Keďže góly padli až v druhom polčase, v priebehu toho prvého a počas prestávky bol dostatok času na tipovanie.“ Ak sa v zápase neskóruje, kurzy na počet strelených gólov za normálnych okolností stúpajú. V tomto prípade boli aj po polčase podobné, ako na začiatku.

Ázijské portály sú pre podvodníkov zaujímavejšie aj tým, že berú vyššie stávky. Kým európske majú hornú hranicu rádovo v desiatkach eur, v Ázii to môže byť aj vyše päťsto eur. Cez sprostredkovateľské služby navyše tipujúci stavia ešte viac a služby peniaze prerozdelia medzi viacero kancelárií.

Sleduje len kurz

Švitel má na tipovanie prepracovaný systém. Zďaleka nejde o to, že by veril svojim futbalovým znalostiam.

„Vôbec nesledujem aktuálnu formu mužstiev alebo kto je napríklad zranený. To je všetko zohľadnené už v kurzoch. Mojou prácou je sledovať stávkové portály a hľadať európske s vyšším kurzom, ako majú tie ázijské,“ opisuje Švitel.

Európske portály podľa neho niekedy pomalšie reagujú a držia vyšší kurz, hoci aj o pár sekúnd. Tento krátky čas využil aj počas zápasu Dunajskej Stredy, svoj vklad 4 x 50 eur zdvojnásobil.

Na podvody so zápasmi sú podľa tipujúceho náchylné najmä ligy, kde hráči dostávajú nízke platy.

Podvádzať sa dá aj v tenise. Známe sú napríklad prípady, keď hráči skrečovali takmer vyhratý zápas, hovorí. Hokej nie je až taký obľúbený, ázijské portály ho totiž ignorujú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zápas Senice s DAC sa vyvíjal ideálne pre podvodníkov