Záborský: Naozaj chcem reprezentovať na šampionáte

Tomáš Záborský na sústredení slovenskej reprezentácie.
Tomáš Záborský na sústredení slovenskej reprezentácie. (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič|11. apr 2013 o 17:03

Viackrát sa ospravedlnil z reprezentačných akcií pre zranenia. Vlani v marci mu operovali rameno a unikla mu šanca získať striebro na svetovom šampionáte v Helsinkách. Teraz by si Tomáš Záborský rád zahral v Hartwall aréne.

BRATISLAVA. Dvadsaťpäťročný krídelník Avangardu Omsk Tomáš Záborský odtrénoval dva dni po príchode do reprezentačného kempu v Bratislave, no na dve prípravné stretnutia do Bieloruska neodletel. Chce si doliečiť chrbát.

„Prosím vás, nič za tým nehľadajte. Zranenie som si priniesol ešte z Ruska. Môj agent ma poslal radšej k špecialistovi z fínskeho klubu IFK Helsinki, ktorý mi dal protizápalovú injekciu,“ povedal Záborský, ktorý sa cez víkend bude individuálne pripravovať na ľade i v posilňovni s fyzioterapeutom Branislavom Prokopom.

Rád by hral už proti Čechom

Podľa Záborského by zápasy v Bielorusku nemali preňho zmysel. Do osobných súbojov na tréningoch sa nepúšťal a po pár streleckých pokusoch ho stopla bolesť.

„V budúcotýždňových súbojoch s Českom by som už rád hral.“

Produktívny krídelník, ktorý bol v predminulej sezóne najlepším strelcom fínskeho Assät Pori s 35 gólmi, sa do reprezentácie dostal pomerne neskoro, čo prekvapilo aj trénera Vladimíra Vůjtka.

„Má pred sebou veľkú budúcnosť, ale potrebuje nabrať skúsenosti na veľkých medzinárodných podujatiach, ako je svetový šampionát.“

Do národného tímu sa dostal pred dvoma rokmi za trénera Glena Hanlona na dva prípravné zápasy s Čechmi. V druhom strelil Tomáš gól. Do tímu na šampionát 2011 v Bratislave sa však neprebil.

V Omsku sa nestratil

V tejto sezóne sa pre zranenie ospravedlnil z novembrového Nemeckého pohára, no na Arosa Cupe v decembri už hral v tíme Vladimíra Vůjtka. V zápase Slovensko – Nórsko (3:2) premenil rozhodujúci samostatný nájazd.

Trenčiansky odchovanec hodnotí pozitívne prvú sezónu v Omsku, kde v 52 zápasoch strelil 21 gólov a nazbieral 20 asistencií. v play off odohral ďalších 12 zápasov s bilanciou 2+2.

„Škoda len, že sme neprešli v semifinále konferencie cez Čeľabinsk. Takto vyznela sezóna trochu rozpačito.“

Tomáš Záborský všetkým fanúšikom jasne odkazuje:„Veľmi rád by som si zahral na šampionáte vo Fínsku. Verím, že mi to vyjde zdravotne a presvedčím trénera aj výkonnostne.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Záborský: Naozaj chcem reprezentovať na šampionáte