Whistler ožil. Miesto športovcov na obrazovke, prišli skutoční

(Autor: sita/ap)
Miloslav Šebela|13. feb 2010 o 06:55

Otvárací ceremoniál pod strechou nie je vo Vancouvri žiadny výstrelok. Kto by chcel moknúť alebo sedieť v sychravom počasí aj tri hodiny? V hale BC Place sa všetci zohrievajú pri olympijskom ohníku.

WHISTLER.

Vo Whistleri sa pri mrholení na námestí tlačí asi dvestopäťdesiat ľudí. Slávnostný ceremoniál prenášajú na dvoch veľkoplošných obrazovkách naživo z Vancouvru. Signál však štyri razy vypadne.

„Do riti," hnevajú sa niektorí Kanaďania a radšej mieria do barov.

Pri nástupe krajín sa dostáva po domácich športovcoch najväčší aplauz Jamajka. Vo výprave chýbajú bobisti. Karibskí športovci však majú sympatie miestnych.

((1))

Whistler sa večer zaplnil. Mnohí ľudia, ale nie sú priamo odtiaľto. Je tu veľa dobrovoľníkov a Kanaďanov z okolitých dediniek. Chceli si však zažiť atmosféru otvorenia olympiády spoločne. Prišli aj do mokrého počasia.

Pre problémy so signálom, nakoniec program vypínajú a na námestie prichádzajú kanadskí športovci, ktorí nešli na otvorenie hier. Spieva sa hymna a je veselo.

Obrazovku opäť zapnú až, keď na štadión vo Vancouvri prichádza olympijská pochodeň.

Oheň napokon zapálila hneď trojica skvelých kanadských športovcov. Pôvodne síce mali až štyria (Gretzky, Le Mayová-Doanová, Nash, Greenová), technický problém však zhatil vysunutie jedného z pilierov a tak zostala dvojnásobná olympijská víťazka v rýchlokorčuľovaní Catriona Le Mayová-Doanová na chvíľu bez práce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Whistler ožil. Miesto športovcov na obrazovke, prišli skutoční