Warner rezignoval na post viceprezidenta FIFA

TASR|20. jún 2011 o 18:17

Jack Warner v pondelok rezignoval na post viceprezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

ŽENEVA. Etická komisia organizácie následne zastavila jeho vyšetrovanie v prípade škandálu s podplácaním a údajným kupovaním si hlasov pre kandidáta na post prezidenta FIFA Mohammeda Bin Hammama.

FIFA po zverejnení obvinení dočasne suspendovala Warnera aj Bin Hammama zo všetkých futbalových aktivít až do úplného vyšetrenia prípadu. Obaja však svoju vinu kategoricky popreli. Údajne mali ponúknuť predstaviteľom Karibskej futbalovej únie 40.000 dolárov za to, že budú hlasovať proti doterajšiemu prezidentovi a víťazovi volieb Seppovi Blatterovi.

"Jack A. Warner informoval FIFA o svojej rezignácii. FIFA vyjadruje poľutovanie nad vývojom udalostí, ktoré pána Warnera viedli k jeho rozhodnutiu. Warner opúšťa organizáciu z vlastnej vôle po takmer 30 rokoch služby. V dôsledku jeho rezignácie etická komisia zastavila všetky procedúry proti jeho osobe," píše sa v stanovisku FIFA.

Warnerovo rozhodnutie mu môže pomôcť zachovať politickú kariéru, keďže v Trinidade zastáva post ministra dopravy. Policajní vyšetrovatelia karibského štátu oznámili, že si od FIFA vyžiadajú všetky dokumenty, ktoré by ho mohli spájať s údajným podplácaním.

Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov