Vyžrebovali štvrťfinále Ligy majstrov. Bayern hrá s Man Utd, Real s Dortmundom

TASR|21. mar 2014 o 11:02

Medzi najlepšou osmičkou sú všetci víťazi základných skupín. Prvé zápasy sa hrajú 1. a 2. apríla.

Liga majstrov - štvrťfinálové dvojice

FC Barcelona - Atletico Madrid

Real Madrid - Borussia Dortmund

Paríž St. Germain - Chelsea FC

Manchester United - Bayern Mníchov

NYON. V sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone v piatok vyžrebovali štvrťfinálové dvojice Ligy majstrov.

Slávny portugalský hráč Luis Figo najprv vytiahol FC Barcelonu, ktorá vyzve Atletico Madrid. Ďalší španielsky klub a asi najväčší kandidát na titul Real Madrid sa stretne s minuloročným finalistom Borussiou Dortmund. Paríž St. Germain sa pokúsi postúpiť cez Chelsea FC. Poslednú dvojicu tvorí obhajca titulu Bayern Mníchov, ktorý sa stretne s Manchesterom United.

Medzi najlepšou osmičkou sa stretáva osem tímov, ktoré zvíťazili v základných skupinách Ligy majstrov.

Prvé štvrťfinálové zápasy sú na programe 1. a 2. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr 8. a 9. apríla.

ManUtd sa nedarí, Bayern ho nepodceňuje

Papierovo najťažšieho súpera dostal obhajca a päťnásobný víťaz súťaže Bayern Mníchov. Po Arsenale má opäť soka z Anglicka, tentoraz Manchester United.

Trojnásobný víťaz LM sa proti tímu z Pirea vzchopil a zvrátil stav z 0:2 na 3:2. Hetrik dal Holanďan Robin van Persie.

„Bolo by neprofesionálne podceniť Manchester, keď sa mu nedarí v lige,“ upozorňuje kapitán Bayernu Philipp Lahm. „V Anglicku chceme streliť minimálne gól.“

„Anglická liga má kvalitu, napriek zlému postaveniu v nej je Manchester silný, Rooney a van Persie sú osobité hrozby,“ povedal zástupca Bayernu na žrebe Andreas Jung.

Angličania sa na zápas tešia, no uznávajú, že favoritom je Bayern. „To nás viac motivuje, je to zaujímavejšie,“ hovorí sekretár United John Alexander.

„Bude to úžasné. Sme šťastní, že sa darí Robinovi, a veríme, že predvedie parádu ako proti Olympiakosu. My sme stále veľký Manchester, máme vynikajúcich hráčov a môžeme postúpiť,“ vravel po žrebe.

Barca a Atlético sa stretnú po prvý raz

Súboj Realu s Dortmundom je repete posledného semifinále, z ktorého postúpil Dortmund.

Všetky góly pri výhre 4:1 v Nemecku dal Robert Lewandowski. Real postúpil do štvrťfinále štvrtý raz za sebou, chce jubilejný desiaty triumf v súťaži, ale prvý od roku 2002.

Madridské Atlético preverí FC Barcelona. Zaujímavé je, že v lige Real, Barcelona aj Atlético bojujú o titul. Barca a Atlético sa doteraz nikdy nestretli na európskej scéne.

Paríž St. Germain sa bude chcieť zaradiť medzi špičku v prestížnom súboji s Chelsea. V skupine v roku 2004 Chelsea vyhrala v Paríži 3:0 a postúpila po domácej remíze 0:0.

Tréner Chelsea José Mourinho sa piatykrát za sebou s tromi rôznymi tímami (Inter Miláno, Real, Chelsea) prebojoval do štvrťfinále LM.

Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční opäť v Nyone 11. apríla, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 22. a 23. apríla a odvety 29. a 30. apríla. Finále LM sa bude konať v sobotu 24. mája na štadióne Benficy Lisabon.

Liga majstrov - reakcie na štvrťfinálový žreb

Real Madrid - Borussia Dortmund

Hans-Joachim Watzke (predseda predstavenstva Borussie Dortmund): "Je to pre nás náročný žreb. Bude to možno zložitejšie ako vlani. Ak chceme prejsť do semifinále, musíme na ihrisku odovzdať všetko. Každý si pamätá tie stretnutia z minulého roka. Chceme opäť predviesť podobný výkon a ponúknuť pekný futbal. Tím súpera je rovnaký ako bol vlani, vieme o jeho slabinách i silných stránkach. V prvom zápase nám bude chýbať Robert Lewandowski, ktorý je pre nás nesmierne dôležitý, bude to bez neho veľmi náročné."

Manchester United - Bayern Mníchov

John Alexander (sekretár Manchestru United): "Bude to úžasné stretnutie, repríza toho slávneho finále z roku 1999. Bayern je obhajca, bude to zaujímavé. Sme šťastní, že sa darí Van Persiemu a dúfame, že predvedie podobnú parádu ako vo štvrťfinále proti Olympiakosu Pireus. My sme Manchester United, máme vynikajúcich hráčov a ak predvedieme naše maximum, pokojne môžeme postúpiť."

Andreas Jung (člen exekutívy Bayernu Mníchov): "Čo k tomu povedať? Bude to ťažké, ale zároveň veľmi zaujímavé pre fanúšikov. Dostali sme niekoľkonásobného víťaza LM, určite to nebudeme mať jednoduché. Dve najväčšie hrozby z kádra súpera sú Wayne Rooney a Robin van Persie. V predchádzajúcej fáze sme vyradili Arsenal, ale anglická liga má svoju kvalitu a každý jej účastník je veľmi zdatný protivník. Navyše, nedá sa vyberať si súperov. Nemôžeme podceniť tento dvojzápas. Čakajú nás dve náročné stretnutia, musíme byť na ne stopercentne pripravení. Áno, sme favorit a musíme to akceptovať."

FC Barcelona - Atletico Madrid

Andoni Zubizarreta (športový riaditeľ FC Barcelona): "Čakajú nás dva skvelé zápasy. Každý tím, ktorý prešiel do štvrťfinále, má svoju kvalitu. Našou výhodou bude, že Atlético veľmi dobre poznáme z mnohých konfrontácií v španielskej lige. V pohárovej Európe sme sa však ešte nestretli. V predchádzajúcich sezónach sme sa dostali v LM ďaleko, ale teraz je tu nový ročník. Atléticu sa darí skvele a nemôžeme myslieť na minulosť. Podľa mňa je to otvorené, môžeme vyhrať i prehrať. Sme vo štvrťfinále, ale chceme sa dostať ešte ďalej."

Paríž St. Germain - Chelsea FC

Jean-Claude Blanc (člen exekutívy PSG): "Žreb je vždy nevyspytateľný, je jedno, o akú fázu súťaže ide. Čaká nás veľmi zdatný protivník, ktorý bojuje o titul v anglickej Premier Legaue. Navyše, Chelsea už dokázala pred dvoma rokmi ovládnuť Ligu šampiónov. My i Chelsea sme prešli určitým vývojom v ostatných rokoch a je to vidieť na výsledkoch i hernom prejave oboch mužstiev. Asi by sme radšej hrali odvetu na domácej pôde, ale nič s tým neurobíme. Nasledujúce týždne sú pre nás kľúčové. Sme na čele ligovej súťaže, dostali sme sa do finále Ligového pohára a chceme postúpiť čo najďalej aj v LM."

Ron Gourlay (šéf exekutívy FC Chelsea): "Bude to veľmi atraktívny dvojsúboj, už sa naň veľmi tešíme. Zaujímavé je, že José Mourinho mal premiéru v LM práve proti PSG. Musíme sa zodpovedne pripraviť. Najlepšie by bolo, keby sa nám podarilo eliminovať najväčšiu hrozbu súpera Zlatana Ibrahimoviča a bude sa hrať podľa našich nôt. Určite to budú zaujímavé duely aj pre fanúšikov. Máme dobrú formu a hráčov pripravených bojovať o titul i účasť vo finále LM. Verím, že zvládneme oboje."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Vyžrebovali štvrťfinále Ligy majstrov. Bayern hrá s Man Utd, Real s Dortmundom