Slováci? Pedantov na úrovni Haalanda som zažil asi dvoch, tvrdí vedec

Erling Haaland v drese Manchester City.

Slováci? Pedantov na úrovni Haalanda som zažil asi dvoch, tvrdí vedec

Erling Haaland v drese Manchester City. (Autor: TASR/AP)
Erling Haaland v drese Manchester City.
Erling Haaland v drese Manchester City. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|28. dec 2022 o 08:00

Keď hráčov niečo bolí, tak lekári často kontrolujú mandle, či zuby.

"Máloktoré zranenie sa vylieči tak, že tam nezostane stopa. Aj keď sa vylieči dobre, tak tam môže zostať malá jazvička v tkanive. A v budúcnosti to môže spôsobiť problémy,"  tvrdí MILAN SEDLIAK, výživový poradca a športový vedec.

V rozhovore pre Sportnet analyzuje aj výnimočného futbalistu Erlinga Haalanda, stravu Roberta Lewandowského alebo Cristiana Ronalda. Čo si myslí o konzumácii srdca? Ako sa stravovali futbalisti Slovana?

Futbalista Erling Haaland predvádza aj v najlepšej svetovej lige nevídané veci. Môže mať anomáliu? 

Výnimoční športovci nie sú priemerní ľudia, takže môžu mať nejakú anomáliu. Riešili sme trebárs bežcov, ktorí súťažia aj po šesťdesiatke či sedemdesiatke. Trebárs robia šprint na sto či dvesto metrov.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Ako sa stravovali futbalisti Slovana? Čo mali trebárs na obed?
  • Čo si myslí o konzumácii srdca?
  • Ako vníma Lobotkovu zmenu hmotnosti? Aký vplyv mohli mať odstránené mandle?

Bol medzi nimi aj svetový rekordér v kategórii nad 65 rokov. Odobrali mu kúsky svalov. Keď sa odizolovala a testovala jeho bunka, tak vydržala väčší ťah. Mal niečo, čo nemal bežný človek. Tá bunka bola schopná zniesť väčšie napätie.

Preto bol taký dobrý, preto zvládal celoživotne tréning. Lebo s pribúdajúcim sa vekom sú ľudia náchylnejší na zranenia, hlavne na natrhnutie či natiahnutie svalov. Haaland je ešte mladý takže veľa znesie. 

Môžete to vysvetliť? 

Mladé telo viacej znesie. Práve to je riziko u mladých a talentovaných. Niektorí z nich síce nemajú dobrú životosprávu, ale aj tak sú dobrí. Lebo ich telo to zvláda. Po tridsiatke však životospráva ešte viac naberá na dôležitosti. Ak ste mladí a dodržiavate aj životosprávu, tak získate výhodu.

Pomôže vám to vyhnúť sa zraneniu, ktoré sa inak môže s vami vliecť celý život. Máloktoré zranenie sa vylieči tak, že tam nezostane stopa. Aj keď sa vylieči dobre, tak tam môže zostať malá jazvička v tkanive. A v budúcnosti to môže spôsobiť problémy.  

Haaland si dá každý deň tisíc brušákov a tristo kľukov. Je to dobré a zdravé? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slováci? Pedantov na úrovni Haalanda som zažil asi dvoch, tvrdí vedec