Vypredané debry vyhral na Spiši Svit

Rekordná návšteva a prehra. Spišiaci po zápase so Svitom zaznamenali piatu prehru v rade.
Rekordná návšteva a prehra. Spišiaci po zápase so Svitom zaznamenali piatu prehru v rade. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|21. jan 2013 o 00:00

Prekvapujúcim výsledkom 95:89 pre hostí zo Svitu sa skončilo basketbalové spišsko-podtatranské derby.

Prekvapujúcim výsledkom 95:89 pre hostí zo Svitu sa skončilo veľké spišsko-podtatranské derby. Pre Spišiakov je to už piata prehra v rade.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Vždy, keď príde Svit na spišskonovoveskú palubovku, je to veľký basketbalový sviatok. V tretiu januárovú sobotu takmer nestačili vstupenky.

Športová hala bola do posledného miestečka vypredaná. Spolu 1 200 divákov videlo strhujúce basketbalové predstavenie. Ešte nikdy v priebehu extraligy Novovešťanov nevypadlo toľko lôpt z koša ako v tomto súboji.

Podľa tabuľkového postavenie bol favorit tohto stretnutia viac než jasný. Svit pohybujúci sa na dne extraligovej tabuľky mužov však v metropole Spiša zaujal dobrou taktikou a hlavne streľbou.

„Moji zverenci hrali veľmi dobre, za čo im patrí veľká pochvala. Toto víťazstvo nás nesmierne teší a sme radi, že sme Spišskú po prvý raz v sezóne zdolali a ešte k tomu na jej palubovke. Pre divákov to musel byť zážitok, lebo z oboch strán videli dobrý basketbal,“ spokojne skonštatoval po stretnutí tréner BK Iskra Svit David Solomon.

Lopte sa do koša nechcelo

Už po prvom polčase bolo jasné, že so Svitom to nebude ľahká záležitosť. V prvej a druhej štvrtine zaznamenali Novovešťania zhodne po šestnásť bodov, ale veľakrát sa lopte akoby nechcelo ísť do koša. Taký smoliarsky prvý polčas ešte diváci na Spiši nevideli a rovnako tak bolo aj po zmene strán.

„Určite si nepamätám taký zápas, aby nám lopta 'vyskakovala' z koša. Derby bolo výborné a Svit zahral u nás veľmi dobre. Vymenili troch – štyroch kmeňových hráčov a hneď to bolo vidieť. Pre nás už je to piaty prehratý zápas v rade a treba s tým niečo urobiť. Som veľmi sklamaný, lebo na Svit prišlo veľmi veľa ľudí,“ uviedol tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves Milan Černický.

Naznačil, kde majú jeho zverenci rezervy: „Hlavne treba popracovať na koncentrácii. Od začiatku sme neboli dobre koncentrovaní. Obrana nezahrala svoje, v útoku sme veľa držali loptu a driblovali. Takéto zápasy treba hlavne tvrdo odrobiť v obrane a potom lepšie hrať v útoku.“

„Možno som priniesol zo Svitu smolu. Predtým Spišská všetky súboje so Svitom zvládla. Bolo to až neuveriteľné, koľko už takmer istých lôpt nám neskončilo v koši. Stále sme čakali, že to šťastie sa trochu nakloní na našu stranu. V závere už nám vychádzali trojkové pokusy, ale Svit si držal malý, ale istý náskok,“ povedal ešte donedávna hráč Svitu, no dnes už v spišskonovoveskom drese hrajúci Boris Kovalík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vypredané debry vyhral na Spiši Svit